3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο στις 15 Οκτώβρη, 10:00πμ, στα Προπύλαια!

Καταδικάζουμε τη βάναυση επίθεση της Κυβέρνησης στη μεγάλη μαθητική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 9 Οκτώβρη, όπου η αστυνομία έπνιξε στα χημικά χιλιάδες μαθητές, τους χτύπησε αδιάκριτα, έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία ανήλικων παιδιών.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε το απόγευμα με την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν αντιπρόσωποι εκπαιδευτικών, εργατικών σωματείων, ενώσεις γονέων στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο δημόσιας τάξης για τα πρωινά γεγονότα.

Αυτή η επίθεση δεν είναι τυχαία! Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας στο σχολείο. Τα αιτήματα τους είναι δίκαια. Ο πολύμορφος αγώνας τους έχει στριμώξει την κυβέρνηση και έχει αναδείξει την πολιτική απόφαση που έχει πάρει να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ για την προστασία της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών τους.

Το αποκορύφωμα όλων ήταν η κατάπτυστη υπουργική απόφαση που προέβλεπε τις τηλεαπουσίες για τους μαθητές που κάνουν κατάληψη. Πρόκειται για ακραία στρέβλωση του ίδιου του ρόλου του εκπαιδευτικού, που η κυβέρνηση θέλησε να τον μετατρέψει σε δύναμη καταστολής, σε ρουφιάνο. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα που δεν δέχτηκαν να παίξουν αυτό το ρόλο, αντιστάθηκαν και διαφύλαξαν την αξιοπρέπεια όλου του κλάδου.

Δυναμώνουμε την κοινή δράση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών, για ένα σχολείο ασφαλές, δημόσιο και δωρεάν, όπου ο μαθητής, ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση, μπορεί απρόσκοπτα να μορφώνεται ολόπλευρα, να αναπτύσσει την προσωπικότητα του.

Την Πέμπτη 15/9 ξαναβγαίνουμε στο δρόμο με τους μαθητές και τους απεργούς εκπαιδευτικούς του δημοσίου! 

Όλοι και όλες στα Προπύλαια στις 10:00πμ

Κάλεσμα_Πέμπτη_150920.docx

Κύλιση προς τα επάνω