3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Όλοι στην συγκέντρωση ομοσπονδιών και σωματείων την Τρίτη 23 Μάρτη στις 6μμ στην Ευρωκλινική Αμπελοκήπων

Ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα καλούν σε συγκεντρώσεις στο υπουργείο υγείας αλλά και έξω από μεγάλα ιδιωτικά κέντρα υγείας.

Ο σύλλογός μας καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, στην συγκέντρωση ομοσπονδιών και σωματείων στην Ευρωκλινική Αμπελοκήπων στις 6μμ, την Τρίτη 23 Μαρτίου.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας το δημόσιο σύστημα Υγείας δουλεύει στο “κόκκινο”, χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυσή του. Φτάσαμε στο σημείο δεκάδες ασθενείς να βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Στους μεγάλους χώρους δουλειάς η εργοδοσία έχει ξεσαλώσει και δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι, για αυτούς η προστασία της υγείας των εργαζομένων είναι δυσβάσταχτο κόστος. Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική στα ΜΜΜ, σε δομές πρόνοιας κ.α.

Στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης οι εργαζόμενοι φτάνουμε στα όριά μας με απίστευτη εντατικοποίηση της δουλειάς, με τις οικογένειές μας να είναι στα όριά τους από την πίεση της δουλειάς στο σπίτι, της δουλειάς ουσιαστικά χωρίς ωράρια.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες.

Αντί να δημιουργήσει κλινικές, να ανοίξει νέα τμήματα στα νοσοκομεία, να ανοίξει νέα νοσοκομεία, τα κλείνει. Κλείνει ακόμη και ολόκληρες καρδιοχειρουργικές κλινικές με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους μη covid ασθενείς. Άλλωστε ολόκληρο το σύστημα υγείας είναι πλέον μίας νόσου.

Αρνείται επίμονα να επιτάξει το σύνολο των ιδιωτικών κλινικών, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους και αντιθέτως τους παρακαλάει να “παραχωρήσουν” κλίνες με το αζημίωτο, έναντι αδράς αμοιβής. Επιτάσσει καθυστερημένα κάποιους ιδιώτες γιατρούς, ούτε λόγος όμως για την επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας που θα εξασφαλίσει μία ανάσα σε ΜΕΘ και απλές κλίνες.

Ουσιαστικά βάζουν τη ζωή μας στο ζύγι κόστος – οφέλους και την ίδια στιγμή που μπουκώνουν με χρήμα τους κλινικάρχες και τους αφήνουν να κερδοσκοπούν εις βάρος μας, αρνούνται να κάνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού για να σωθούν ζωές.

Παράλληλα, καμία μέριμνα δεν υπάρχει για να ανοίξει η εκπαίδευση που γίνεται εξ αποστάσεως σε όλες τις βαθμίδες. Οι συνέπειες για τη μορφωτική ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και την ψυχολογική τους διαμόρφωση θα είναι ανυπολόγιστες. Σε όλες τις διεκδικήσεις και προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονιών, των μαθητών, η κυβέρνηση έχει κλείσει τα αυτιά της. Τα χρήματα του κράτους προτιμά να τα δίνει στους κλινικάρχες και όχι σε περισσότερες αίθουσες και περισσότερους καθηγητές.

Μπροστά σε αυτή την πολιτική και τις αντιδράσεις που γεννά στον λαό, η κυβέρνηση επιδεικνύει μόνο καταστολή. Αντί να λύσει τα προβλήματα, περιορίζει στο όνομα της πανδημίας, τα δημοκρατικά μας δικαιώματα για να μην ακούγεται η φωνή μας.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν.

Ενώνουμε, λοιπόν τη φωνή μας, που και κάτω από τη μάσκα μπορεί να ακουστεί, με ομοσπονδίες και άλλα σωματεία για να σταματήσει αυτό το αίσχος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
  • Κεντρικός καταμερισμός και αξιοποίηση του συνόλου των δομών Υγείας της χώρας, ώστε να μη μετατραπεί το σύστημα δημόσιας Υγείας της χώρας σε σύστημα μίας νόσου.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία.
  • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Οι συγκεντρώσεις την Τρίτη 23 Μάρτη, στις 6 μ.μ. είναι στο υπουργείο Υγείας και έξω από μεγάλα ιδιωτικά Κέντρα Υγείας.

  • Στο «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ» στον Πειραιά.
  • Στην «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ» στους Αμπελόκηπους.
  • Στο «ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» και στο «ΥΓΕΙΑ» στο Μαρούσι.
  • Στο «ΙΑΣΩ GENERAL» στο Χολαργό.

Anakoinwsi-gia-tis-23-3-21.docx

Κύλιση προς τα επάνω