3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Όλοι στη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 26 Γενάρη – Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία

Συναδέλφισσες/-φοι,

Η κατάσταση στα σχολεία τόσο στην Α/βάθμια όσο και τη Β/βάθμια εκπαίδευση, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, είναι πλέον εκρηκτική. Τα τελευταία χρόνια έχουν βγει πάνω από 35.000 συνάδελφοι στη σύνταξη. Παρ’ όλες τις χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών η σχολική χρονιά έχει φτάσει στη μέση και υπάρχουν ακόμα ελλείψεις στα σχολεία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μπροστά σε αυτή τη μη βιώσιμη κατάσταση αναγκάζεται να προχωρήσει σε ορισμένους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, με εξαγγελίες διορισμών για το 2020 και 2021 στη Γενική Εκπαίδευση. Είναι ντροπή να περηφανεύονται ότι θα προχωρήσουν σε 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, τη στιγμή που μέχρι τώρα εργάζονται 15.524 ως αναπληρωτές, αλλά και στη Γενική Εκπαίδευση η εξαγγελία των 5.250 για το 2020 και άλλων τόσων για το 2021 είναι σταγόνα στον ωκεανό, αφού ήδη δουλεύουν σχεδόν 25.000 και με την ίδια ροή συνταξιοδοτήσεων, στη διετία θα έχουν δημιουργηθεί άλλα 5.000 κενά. Είναι πρόκληση να μιλάει η κυβέρνηση για “βελτίωση των δικαιωμάτων” των αναπληρωτών τη στιγμή που αξιοποιεί τις αλλαγές της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αναγνωρίζει την προϋπηρεσία τους.

Πρόσθετα στο προτεινόμενο νομοσχέδιο υπάρχει διάταξη, αντίστοιχη με αυτή που είχε υπογράψει ο Γαβρόγλου τον περασμένο Ιούλιο, για εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων.
Προωθείται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών σε δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.

Τιμωρία και τριετή αποκλεισμό από τους πίνακες, προβλέπει το νομοσχέδιο, για όσους εκπαιδευτικούς δεν αναλάβουν καθήκοντα.
Όταν η Κεραμέως μιλά για το “δικαίωμα” των αναπληρωτών – συμβασιούχων, εννοεί να γίνεται η διαδικασία απλώς πιο νωρίς.
Στο παραπάνω συμπυκνώνεται η ομοιότητα της πολιτικής της τωρινής με την προηγούμενη κυβέρνηση. Στην ίδια ρότα, απλώς πιο γρήγορα!

Συναδέλφισσες/-φοι,

Για τους μαθητές μας, οι αλλαγές μυρίζουν ναφθαλίνη!
Με την ενεργοποίηση της Τράπεζας Θεμάτων το μάθημα θα γίνει ασκησιοθεραπεία. Στα ΦΜΕ και τα Κέντρα Μελέτης η εντατικοποίηση θα βαρέσει κόκκινο και για τους εκπαιδευτικούς.

Η προσθήκη μαθημάτων είναι σκέτη παραπλάνηση και ανορθολογισμός (βλ. εθελοντισμός, επιχειρηματικότητα, σεβασμός στον άλλο, καταπολέμηση των εξαρτήσεων), εφόσον:

  • Μάθημα εθελοντισμού, η πολιτική που χτυπά το δικαίωμα στην εργασία
  • Μάθημα επιχειρηματικότητας, η απελευθέρωση των προγραμμάτων σπουδών των ιδιωτικών σχολείων, για να εξυπηρετηθεί ο ανταγωνισμός των εκπαιδευτηρίων μέσω της ελεύθερης επιλογής.
  • Μάθημα καταπολέμησης των εξαρτήσεων, η νομοθέτηση χώρων εποπτευόμενου θανάτου και η διαφήμιση φεστιβάλ ναρκοκαταστολής.
  • Μάθημα σεβασμού στον άλλο Ι, τα χιλιάδες προσφυγόπουλα που αποκλείονται από την εκπαίδευση.
  • Μάθημα σεβασμού στον άλλο ΙΙ, να σκύβεις το κεφάλι στο σύστημα που υπηρετούν, αυτό που θρέφει τον φασισμό και τη μισαλλοδοξία.

Μάθημα μεσαιωνικού σκοταδισμού, η κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών, δηλαδή ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός για την πλειοψηφία των μαθητών χωρίς καμία επιλογή.
Πάσα που αυθαίρετα πήραν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και κέντρων μελέτης, για να ροκανίσουν άλλη μία αργία των συναδέλφων.

Να μην δώσουμε χώρο σε τέτοια σχέδια. Να διεκδικήσουμε το καλύτερο για εμάς και τους μαθητές μας.

Το Δ.Σ. του Βύρωνα, καλεί όλους τους συναδέλφους σε Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 26/1/2020, στις 10:30 π.μ., στην Ένωση Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Απαιτούμε:

●     Μόνιμους διορισμούς και πρόσβαση όλων των παιδιών στη δημόσια εκπαίδευση.

●     Να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος από τους πίνακες.

●     Καμία απαξίωση του πτυχίου μας. Καμία εξίσωση με πτυχία κολεγίων.

●     Υπερασπιζόμαστε τις αργίες μας, προστατεύουμε τον ελεύθερο χρόνο μας.

Ανακοίνωση_Ν_Σ_ΥΠΑΙΘ.docx

Κύλιση προς τα επάνω