3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 7 Νοέμβρη – Συμμετέχουμε στο πανεργατικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 4 Νοέμβρη

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι ένας αγώνας που βάζει στο επίκεντρο μαζί με τους γονείς και τους μαθητές ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει. Οι μαθητές μας  χρειάζονται ένα σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τους, τα ενδιαφέροντά τους, θα προωθεί τις γνώσεις και την  κριτική τους σκέψη και όχι ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο, δομημένο γύρω από την απόκτηση δεξιοτήτων. Μία τέτοια εκπαίδευση φτωχαίνει περαιτέρω τον ρόλο του εκπαιδευτικού, στρώνει το έδαφος για περαιτέρω επιδείνωση των ήδη ξεχειλωμένων εργασιακών μας σχέσεων.

Την ίδια στιγμή που εξαιτίας των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων γίνεται το αδιαχώρητο στα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία, για μας συνεχίζεται η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, δεκάδες απλήρωτες ώρες σε meetings, διορθώσεις διαγωνισμάτων, συναντήσεις με γονείς. Τώρα μπαίνει στο στόχαστρο και το ωρολόγιο πρόγραμμα, η 45λεπτη διδακτική ώρα, το διάλειμμα, ασκείται πίεση για μαγνητοσκοπημένα μαθήματα – κονσέρβα, ενώ ακόμη εκκρεμεί η κατάπτυστη προσφυγή  του ΟΕΦΕ στο ΣτΕ για να κατέβει το κατώτερο ωρομίσθιό μας στα 4 ευρώ μεικτά, μετατρέποντας το πλήρες ωράριο μας σε 40 ώρες την εβδομάδα  από 21.

Οι εργοδότες αξιοποιούν ένα νομοθετικό πλαίσιο που βάζει πάνω από όλα τα συμφέρον τους και αγνοεί τις δικές μας ανάγκες. Αυτούς τους νόμους εναντίον  μας τους πέρασαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και το «τερμάτισε» η τωρινή με το νόμο Χατζηδάκη, μέχρι φυσικά να έρθει η επόμενη και να τον ξεπεράσει. Νόμους όπως αυτός της Κεραμέως που έπληξε περαιτέρω, τα όποια εργασιακά δικαιώματα που είχαν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία.

Μπορούμε να ανατρέψουμε στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους μέσα από ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο!

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα παλέψουμε για να ζήσουμε καλύτερα ή αν θα μείνουμε θεατές στη χειροτέρευση των όρων εργασίας μας, της ίδιας μας της ζωής. Γιατί άραγε θεωρείται περίπου ως φυσικό φαινόμενο η αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά, καύσιμα, ενέργεια και δεν μπορεί να γίνει αύξηση στους μισθούς μας; Γιατί να θεωρείται αυτονόητο ότι θα πνιγόμαστε με την πρώτη ισχυρή βροχή, την ίδια ώρα που δίνονται, μέσα από το ταμείο ανάκαμψης, αστρονομικά ποσά στους επιχειρηματικούς ομίλους για επενδύσεις;

Η ενότητα των εργαζομένων και η συσπείρωσή τους γύρω από το σωματείο έκανε τους ντιλιβεράδες της e-food να πετύχουν μία μεγαλειώδη νίκη, να στριμώξουν την εταιρεία και να στείλουν στο καναβάτσο τον νόμο Χατζηδάκη ή τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ που βάζουν εμπόδια στην κήρυξη απεργίας. Για αυτό και το σωματείο μας συμμετείχε στη σύσκεψη πάνω από 200 συνδικαλιστικών οργανώσεων στις 5/10, για να ενωθούμε ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι στον αγώνα για καλύτερους όρους εργασίας, καλύτερους όρους ζωής, να αχρηστεύσουμε συνολικά το έκτρωμα του Χατζηδάκη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο Εργατικών Κέντρων – Ομοσπονδιών – Συνδικάτων την Πέμπτη 4/11 στις 7μ.μ., στο Σύνταγμα. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους των υπόλοιπων κλάδων για να μπλοκαριστεί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών και να μείνει στα χαρτιά ο νόμος 4808/2021, ο γνωστός νόμος- “έκτρωμα” του Χατζηδάκη. Για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανωθούν στο σωματείο, να συμμετέχουν στη γενική μας συνέλευση, την Κυριακή 7/11. Να διαμορφώσουμε και εμείς το σχέδιο για την αντεπίθεση μας διεκδικώντας καλύτερους όρους δουλειάς, σταθερή εργασία με δικαιώματα.

Καλούμε και τους συναδέλφους οδηγούς σε σχολικά λεωφορεία, που ήδη στη σύσκεψή τους στις 24/10 έχουν δρομολογήσει τη διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης που κατοχυρώνει τα δικαιώματά τους, καθορίζει τα καθήκοντά τους , προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς τους. Το σχέδιο αυτής της συλλογικής σύμβασης πρέπει να φτάσει σε κάθε συνάδελφο οδηγό.

Παλεύουμε για:

  • Κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη και του νόμου Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευση.
  • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση του ν.Βρούτση-Αχτσιόγλου ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.
  • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης στον κλάδο.
  • Αυξήσεις ωρομισθίων και τήρηση του προβλεπόμενου εργάσιμου χρόνου, της διδακτικής ώρας και του διαλείμματος.
  • Ασφάλιση και πληρωμή για κάθε ώρας εργασίας. Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.
  • Να σταματήσει κάθε πίεση στους συναδέλφους για αναμετάδοση του μαθήματος.
  • Κατοχύρωση πληρωμής για διορθώσεις διαγωνισμάτων, meetings, συναντήσεις γονέων και κηδεμόνων, εκπόνησης σημειώσεων κ.α.
  • Να μείνει ανενεργό το ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε. Κανένα σωματείο να μην καταθέσει μητρώα, καταστατικό, οικονομικές καταστάσεις, στο κρατικό μητρώο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Κυριακή 7/11, 6:00 μ.μ.

στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, Πλατεία Κάνιγγος)

Κάλεσμα_ΓΣ_7-11-21.docx

Κύλιση προς τα επάνω