3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις την Παρασκευή 10 Γενάρη στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, την Παρασκευή 10 Γενάρη, στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα καλεί η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις Βάσεις, την οποία συγκροτούν εργατικά σωματεία, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, Φοιτητικοί Σύλλογοι, σωματεία αυτοαπασχολουμένων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος, φορείς του λαϊκού κινήματος.

Στο κάλεσμά της αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει ακόμη περισσότερο τη χώρα μας σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Ταυτόχρονα, η χώρα μας μετατρέπεται και σε μαγνήτη επιθέσεων όπως πολλές φορές εχουν δηλώσει αξιωματούχοι της Ρωσίας και του Ιράν.

Ο λαός μας δεν έχει τίποτα να κερδίσει από αυτές τις εξελίξεις. Όλα γίνονται για να εξασφαλιστεί μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας για τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών της Ελλάδας. Ο λαός μας μόνο δεινά έχει να περιμένει από την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που “πίνουν νερό” στο όνομα των ευρωατλαντικών σχεδιασμών, με την επικίνδυνη αυτή Συμφωνία:

  • Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που διαχρονικά έχει εκπληρώσει βρώμικο ρόλο σε όλους τους πολέμους και επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία κ.α.
  • Εντάσσει και επίσημα πλέον στο πλέγμα των ευρωατλαντικών υποδομών στη χώρα μας τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει “απόβαση” στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ κι από κοντά η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα θέτουν σε μεγάλους κινδύνους τον ελληνικό λαό! Προσπαθούν να μας πλασάρουν τους μακελάρηδες των λαών, ως εγγυητές της ασφάλειας της χώρας. στην πραγματικότητα όμως, το μόνο που μπορούν να εγγυηθούν, όλοι αυτοί, είναι οι μπίζνες των μονοπωλιακών ομίλων. Οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες, η νεολαία, ο λαός συνολικά εντείνουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα και την πάλη μας! Καλούμε το λαό να καταδικάσει τη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ. Να υπογράψουμε όλοι το κείμενο ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις.

Απαιτούμε:

  • Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις και να μην κατατεθεί στη Βουλή.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Εργατικά σωματεία – Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη – Φοιτητικοί Σύλλογοι – σωματεία αυτοαπασχολουμένων – Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος – φορείς λαϊκού κινήματος».

Ανακοίνωση-για-τη-συγκέντρωση-ενάντια-στην-Ελληνοαμερικανική-συμφωνία-για-τις-βάσεις.docx

Κύλιση προς τα επάνω