3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Γενική συνέλευση 18/9 11:00- Όλοι στον αγώνα για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο

Η νέα χρονιά μας βρίσκει πάλι να πηγαίνουμε από συνέντευξη σε συνέντευξη, να παζαρεύουμε ατομικά τους όρους αμοιβής μας, να κάνουμε παζλ με τα προγράμματα των διαφορετικών φροντιστηρίων, ευχόμενοι η εβδομάδα να είχε κι άλλες μέρες, μπας και στριμώξουμε κάτι ακόμη για να βγει το μηνιάτικο. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως η απουσία Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μας στερεί βασικά δικαιώματα, που ήταν κατοχυρωμένα γιατί οι εργαζόμενοι του κλάδου μέσα από το σωματείο κατάφεραν να επιβάλλουν στους εργοδότες. Η υποχρέωση για την υπογραφής της καταργήθηκε το 2012 και διατηρήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις έκτοτε.

Δεν πάμε πίσω από την ισχύουσα εργατική νομοθεσία, τόσο για το μισθό όσο και για τους όρους εργασίας μας. Το ελάχιστο ωρομίσθιο, όπως διαμορφώνεται από τον κατώτατο μισθό (713€ μεικτά, 611€ καθαρά με αφαίρεση του 13,87% λόγω κρατήσεων) και το πλήρες ωράριο των 21 ωρών/εβδομάδα για εκπαιδευτικούς σε φροντιστήρια, διαμορφώνεται ως εξής:

Χωρίς τριετία Με μια τριετία Με δύο τριετίες Με τρεις τριετίες
Ωρομίσθιο μεικτό 8,15€ 8,96€ 9,78€ 10,59€
Ωρομίσθιο καθαρό 7,02€ 7,72€ 8,42€ 9,12€

Οι παραπάνω τιμές αφορούν σε μια διδακτική ώρα, δηλαδή σε 45’ διδασκαλίας και 15’ διαλείμματος. Οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν όλες τις ώρες εργασίας μας, όπως προκύπτουν από το ωρολόγιο πρόγραμμα. Η σύμβαση που υπογράφουμε αναγράφει το μεικτό ωρομίσθιο, τις ώρες και μέρες εργασίας, καθώς και τον τόπο εργασίας. Επιπλέον στο μισθό μας καταβάλλονται τα δώρα για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, τα οποία υπολογίζονται ποσοστιαία με βάση τα στοιχεία της σύμβασης. Το αναγραφόμενο ωρομίσθιο επιδρά στην αξία του ενσήμου μας και ορίζει το ποσό όλων των επιδομάτων.

 

Ακόμη κι έτσι, ο μισθός δεν φτάνει για να καλύψει το τεράστιο οικονομικό βάρος που έχει πέσει πάνω σε όλους τους εργαζόμενους, ούτε δεχόμαστε να ζούμε με vouchers και passes. Η ακρίβεια προκύπτει από τις νέες ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, τις αυξήσεις στο ρεύμα τον πληθωρισμό. Αυτά προκύπτουν από την πολιτική της ΕΕ για τη στήριξη των επιχειρηματικών κολοσσών ενέργειας και άλλων ομίλων. Αποτυπώνεται χρόνια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων της χώρας μας και τώρα εκτινάσσεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη Συρία και αλλού. Από τον πόλεμο δηλαδή που γίνεται με τη συμμετοχή κρατών πάλι για τα συμφέροντα των ίδιων ομίλων.

 

Είναι η ώρα, λοιπόν, μέσα από τη συλλογική μας δράση να απαιτήσουμε πάλι:

  • πλήρες ωράριο στις 21 ώρες την εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς, απαραβίαστη διδακτική ώρα 45’ και διάλειμμα 15’
  • βασικό ωρομίσθιο 11,58€ μεικτά (9,98€ καθαρά).
  • να πληρωνόμαστε τα meetings και τις ενημερώσεις γονέων
  • πρόσθετα επιδόματα για μεταπτυχιακές σπουδές, εργασία στο σπίτι, διορθώσεις διαγωνισμάτων κ.α.

 

Ζωντανό και μαζικό σωματείο. Οργανώνουμε τη δράση μας.

Όλοι στη γενική συνέλευση την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη στις 11:00 στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων
(Αγ. Φιλοθέης 5β, Αθήνα)

Κάλεσμα-_ΣΣΕ_άνοιγμα-1.pdf

Κύλιση προς τα επάνω