3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 11:00 π.μ. στο σταθμό του μετρό Αμπελοκήπων

Το Δ.Σ. του σωματείου μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα που διεξάγουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία που αποφασίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση από ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, στις 11 Οκτώβρη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και τον αυταρχικό κατήφορο του υπουργείου Παιδείας.

Το υπουργείο και η υπουργός προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στην ολομέτωπη επίθεση στο αδιαμφισβήτητο δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση. Προχώρησε σε νέα προσφυγή στην «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, η οποία, σε εναρμόνιση με τον νόμο Χατζηδάκη και με τους νόμους όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων που περιορίζουν το δικαίωμα των συνδικάτων να επιλέγουν αυτά τη μορφή του αγώνα για τα συμφέροντα των εργαζομένων, κρίνει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες. Προσπαθούν να επιβάλλουν με το μαστίγιο τη σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Αυτό που λένε ξεκάθαρα πλέον είναι ότι ο λαός δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητεί έμπρακτα, με τη δράση του, όποιους νόμους ψηφίζουν οι κυβερνήσεις. Το δίκαιο, όμως είναι με το μέρος του 95% των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή, όχι με αυτούς που θέλουν να κάνουν το σχολείο επιχείρηση, να επιβάλλουν ταξικούς διαχωρισμούς, να διαμορφώσουν ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο που εξοντώνει τα παιδιά μας και δεν τα μορφώνει.

Εμείς, ως ταξικό σωματείο, που παίρνει στα σοβαρά τα προβλήματα των εργαζόμενων, των παιδιών μας, που στεκόμαστε πάντα δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, ως οδηγοί, συνοδοί, εκπαιδευτικοί, ξεκαθαρίσαμε από την αρχή, ότι ο νόμος που μας αφαιρεί το δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε και να αποφασίζουμε τη μορφή αγώνα, θα μείνει στα χαρτιά! Δεν θα εφαρμοστεί! Με αυτό το πνεύμα και με την πείρα μας όλα αυτά τα χρόνια ως εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση, εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους συναδέλφους μας.

Το σωματείο μας θα βρίσκεται στις 11:00 π.μ. στο Μετρό Αμπελόκηπων και στην πορεία στο Εφετείο όπου στις 11:30 θα γίνει η συγκέντρωση κατά της απαράδεκτης απόφασης του δικαστηρίου να κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των συναδέλφων μας.

Anakoinwsi-gia-tis-11-10-21.docx

Κύλιση προς τα επάνω