3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Όλοι στο συλλαλητήριο ενάντια στη ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις την Πέμπτη 12 Μάη στα Προπύλαια

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Πάνω από δύο μήνες τώρα είμαστε μάρτυρες ενός αποτρόπαιου εγκλήματος κατά του Ουκρανικού λαού. Είναι ένα έγκλημα με την υπογραφή τόσο της ρωσικής κυβέρνησης, όσο και των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων. Ένα έγκλημα που συμβαίνει στο φόντο των ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, ανταγωνισμοί που επηρεάζονται και από την οικονομική ενδυνάμωση της Κίνας την τελευταία δεκαετία και την αναβάθμιση της θέσης της στην πυραμίδα των ισχυρών χωρών. Φαίνεται ξεκάθαρα πως για αυτούς, ο πόλεμος δεν είναι παρά ένα ακόμη εργαλείο που δε διστάζουν να χρησιμοποιούν, όταν οι αντιθέσεις μεταξύ τους οξύνονται. Έτσι, λοιπόν, λαοί που έζησαν για δεκαετίες ειρηνικά και συμφιλιωμένα στο παρελθόν, που δεν έχουν τίποτα να τους χωρίζει και αμέτρητα πράγματα να τους ενώνουν, βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι και αλληλοσκοτώνονται.

Θα περίμενε κανείς, πως μια χώρα σαν την Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί στο σκυλοκαβγά των μεγάλων δυνάμεων, στους πολέμους που αυτοί διεξάγουν. Πράγματι, ο ελληνικός λαός έχει συμφέρον μόνο από την Ειρήνη. Ούτε από τη Σκύλα, ούτε από τη Χάρυβδη. Το έχει βροντοφωνάξει με την αντίθεσή του σε τόσους πολέμους όπως στη Γιουγκοσλαβία, στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ και στη Συρία. Το βροντοφωνάζει και τώρα με τη μαζική καταδίκη του πολέμου στην Ουκρανία.

Το ελληνικό κεφάλαιο όμως έχει άλλη γνώμη, γιατί για αυτούς ο πόλεμος σημαίνει μπίζνες. Αυτό αποδεικνύεται και απ’ τις συμφωνίες που κλείνουν οι Έλληνες εφοπλιστές για τη μεταφορά του αμερικάνικου LNG σε όλη την Ευρώπη. Φυσικά, η Κυβέρνηση ακολουθεί πιστά την ίδια φιλοαμερικανική στρατηγική. Έφτασε στο σημείο να προσκαλέσει και να χειροκροτήσει τα φασιστικά τάγματα του Αζόφ στο Κοινοβούλιο.

Με ευθύνη και της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα έχει καταντήσει ορμητήριο πολεμικών επιχειρήσεων. Η βάση της Σούδας, της Αλεξανδρούπολης, του Στεφανοβικείου έχουν στείλει αμέτρητα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα να σπείρουν το θάνατο. Συμμετέχουν ενεργά και στον πόλεμο της Ουκρανίας. Η Ελλάδα έχει εμπλακεί βαθιά και έχει μπει στο στόχαστρο στο βαθμό που πλέον αποτελεί για πολλούς πολεμικούς αναλυτές πιθανό στόχο και για το «πρώτο πυρηνικό πλήγμα»

Πώς απαντάει σε όλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ; Φέρνει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την τροποποίηση της Συμφωνίας για τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις, η οποία διευρύνει περεταίρω την εμπλοκή στρατιωτικών δομών της χώρας μας στους αμερικάνικους σχεδιασμούς και μάλιστα επεκτείνει και τη διάρκεια της συμφωνίας για άλλη μια πενταετία αρχικά και στη συνέχεια επ’ αόριστο!

Πώς απαντάμε εμείς; Ο λαός βιώνει από πρώτο χέρι στην τσέπη του τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία. Το σωματείο μας καλεί στο συλλαλητήριο που πραγματοποιεί η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις την Πέμπτη 12 Μάη, στις 19.00, στα Προπύλαια.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να διεκδικήσει ακόμη πιο μαχητικά:

  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 18:15 μμ Πλατεία Κοραή

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ, 19:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΚΑΤΑ-ΤΗΣ-ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ-ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ-ΣΤΙΣ-12-5-2022.pdf

Κύλιση προς τα επάνω