3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Όλοι στο συλλαλητήριο στις 31 Μάρτη, 7 μ.μ. στην Ομόνοια

Αγωνιστική ετοιμότητα και δράση για την επιτυχία της Γενικής 48ωρης Απεργίας, μόλις το νομοσχέδιο – λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση έρθει στη Βουλή! Να μην περάσει!

Κανένας συνάδελφος δεν μπορεί να παρακολουθεί παθητικά τις συμφωνίες της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ για την αφαίρεση όσων δικαιωμάτων μας απέμειναν!

Κανένας δεν μπορεί να παραμένει θεατής στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που προετοιμάζουν με νέα μέτρα στο Ασφαλιστικό, νέους δυσβάσταχτους φόρους, νέα προνόμια σε τραπεζίτες και θηλιά στο λαό με τα “κόκκινα” δάνεια, νέες ιδιωτικοποιήσεις, τσάκισμα μισθών και μεροκάματων και άλλα πολλά!

Κανένας και καμία δεν πρέπει να δεχθεί την καταστολή, τα νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης που επεξεργάζεται η ΕΕ, με αφορμή τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Η πείρα μας έχει δείξει ότι τέτοιες ενέργειες χρησιμοποιούνται για να μπαίνουν οι λαοί στο γύψο, τη στιγμή που ετοιμάζονται νέες αιματηρές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Εδώ και τώρα, δράση για να μην περάσει η επίθεση στη ζωή μας!

Το τελικό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό έρχεται τις επόμενες μέρες. Κινείται ακόμα σε πιο αντιλαϊκή κατεύθυνση από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο!

Η κυβερνητική προπαγάνδα των κόκκινων γραμμών έχει σβήσει προ πολλού! Το τελικό σχέδιο έχει τη στήριξη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, συνολικά των εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων!

Συντάξεις – φιλοδώρημα των 300 και 400 ευρώ και δουλειά έως τον τάφο για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Αυτό είναι το νομοσχέδιο.

Μαζί με το Ασφαλιστικό έρχονται και νέοι δυσβάσταχτοι φόροι για όποιον έχει σταθερή δουλειά με στοιχειώδη δικαιώματα και καλύτερο μισθό από τον κατώτερο.

Το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η νέα σφαγή στις συντάξεις είναι ένας ακόμα δρόμος για να εξασφαλίσουν και να πολλαπλασιάσουν την κερδοφορία τους οι ασφαλιστικές εταιρείες!

Με τους μαχητικούς αγώνες του σωματείου μας το προηγούμενο διάστημα, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους,  ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, τη νεολαία, κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος – λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!

Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα. Η συμμαχία του εργαζόμενου λαού έδειξε τη δύναμή της. Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα. Σας καλούμε να τους φτάσουμε μέχρι το τέλος!

Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τους τακτικισμούς της κυβέρνησης, τη βρώμικη προπαγάνδα. Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή για την Παιδεία και τη Ιδιωτική Εκπαίδευση δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών. Ο εργασιακός μεσαίωνας που βιώνουν οι συνάδελφοι στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών θα εξακολουθήσει να είναι ο κανόνας. Μάλιστα στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλλει βλαπτική μεταβολή στις μέρες αργιών και στις εβδομαδιαίες ώρες για πλήρες ωράριο.

Άλλη μια φορά αποκαλύπτεται και η στάση της ομοσπονδίας, της ΟΙΕΛΕ, η οποία παίζει το ρόλο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Αξιολογεί το επικείμενο νομοσχέδιο ως θετικό, ενώ τις διεκδικήσεις του κλάδου –όπως π.χ. η υπογραφή ΣΣΕ- τις θεωρεί μη ρεαλιστικές.  Καμία σχέση δεν έχει με την ανάγκη του λαού μας για  δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Βάζουμε μπροστά το δίκιο μας! Να ζούμε όπως μας αξίζει, με βάση τις απαιτήσεις της εποχής μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας, όχι με τα ελάχιστα! Δεν παραδινόμαστε. Δεν υποχωρούμε στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω.

Κριτήριο για τον κάθε εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, πρέπει να είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών! Να έχει σταθερή εργασία, αξιοπρεπή μισθό και όχι συμβολική ενίσχυση, να πληρώνεται στην ώρα του και όχι όποτε θελήσει ο εργοδότης ή το επιτρέπει η κερδοφορία του! Να μην τρέμει τη στιγμή που θα αρρωστήσει και δε θα έχει ιατρική – φαρμακευτική κάλυψη, να έχει προστασία στον επαγγελματικό κίνδυνο και στις σύγχρονες επαγγελματικές ασθένειες που μαστίζουν όλο και περισσότερους κλάδους! Να έχει σύνταξη και όχι φιλοδώρημα που θα τον διατηρεί στην ανέχεια! Να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία.

Να αποτρέψουμε:

  • Τον νόμο – λαιμητόμο που φέρνουν και περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, καθώς καταργεί την Κοινωνική Ασφάλιση και επιβάλλει νέες δυσβάσταχτες μειώσεις στο λαϊκό εισόδημα.
  • Τη δουλειά έως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη – επίδομα φτώχειας για τη συντριπτική πλειοψηφία, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις συντάξεις, με στόχο την απαλλαγή του κράτους.
  • Το σφαγιασμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους. Την κατάργηση του ΕΚΑΣ, του επιδόματος που παίρνουν οι φτωχοί συνταξιούχοι, το νέο πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων.

Κανένας εργάτης να μην εγκλωβιστεί στην ψευτοαντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Καμία εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που υπονομεύουν την αγωνιστική απάντηση, στηρίζουν όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις και σήμερα με θράσος χαρακτηρίζουν την επιδρομή στο Ασφαλιστικό ως φορολογική επίθεση!

Ολοι στον αγώνα. Θα νικήσουμε!

Αγωνιστική ετοιμότητα για το ασφαλιστικό

Κύλιση προς τα επάνω