3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Όλοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Καλούμε όλους εσάς, τους γονείς των μαθητών μας, τους ίδιους τους μαθητές να καταδικάσουν τη σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 17 έως τις 19 Σεπτέμβρη. Να ενώσουμε όλοι τη φωνή μας εναντίον του πολέμου, εναντίον της θυσίας των λαών για τα συμφέροντα των λίγων.

Η σύνοδος αυτή είναι η ανώτατη αρχή της λυκοσυμμαχίας, αποτελεί μέρος της υλοποίησης της εγκληματικής στρατηγικής «ΝΑΤΟ 2030» για να ενισχυθεί η ΝΑΤΟική παρουσία και η επιχειρησιακή ικανότητα στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, στη Μέση Ανατολή και στον Περσικό Κόλπο, να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο, να δημιουργηθούν νέες υποδομές πολέμου, να προετοιμαστεί το «πρώτο πυρηνικό πλήγμα», στο πλαίσιο του οξύτατου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την Κίνα.

Συνδέεται με την πολιτική όλων των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, οι οποίες κάνουν τη χώρα μας χρήσιμο «μεντεσέ» στην ιμπεριαλιστική πολιτική κατά των λαών της περιοχής μας. Συνδέεται με όλες τις συμφωνίες που αυξάνουν τις αμερικάνικες βάσεις στο έδαφός μας, με σκοπό την περικύκλωση της Ρωσίας, την αναχαίτιση της παρουσίας της στα Βαλκάνια, όπως και της Κίνας.

Η αστική τάξη της χώρας μας και το πολιτικό της προσωπικό εμπλέκει το λαό σε περιπέτειες διεκδικώντας μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα. Συμμετέχουν και διευκολύνουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προκειμένου να πάρουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι μεγαλύτερο κομμάτι από τη λεία των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων.

Καμία δουλειά δεν έχουν οι πύραυλοι Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία ενάντια στο Ιράν, οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή του Σαχέλ στην Αφρική. Δεν κερδίζει τίποτα ο λαός μας από τις νατοϊκές ασκήσεις, όπως η «DEFENDER EUROPE», που χρησιμοποιούνται για την περικύκλωση της Ρωσίας και για τον περιορισμό της δράσης των δικών της επιχειρηματικών ομίλων. Η συνεχώς μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς την καθιστά στόχο αντιποίνων, όπως έχουν δηλώσει τόσο η Ρωσία, όσο και το Ιράν, σε περίπτωση που εκτιμήσουν ότι κινδυνεύει η ασφάλειά τους.

Αυτοί οι σχεδιασμοί οδηγούν στον δρόμο της προσφυγιάς εκατομμύρια ανθρώπους, μικρά παιδιά να πνίγονται στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου. Να γίνονται λεία δουλεμπόρων, στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο στις χώρες της Ευρώπης.

Αυτή η πολιτική είναι η άλλη όψη της εσωτερικής πολιτικής με κατηργημένο 8ωρο, φοροληστεία, ανατιμήσεις στα βασικά είδη, ένταση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, όλα για να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους!

Έχουν τη δύναμη να αναπτύξουν την κοινή πάλη για να οικοδομήσουν ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, ευημερία, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους, χωρίς εκμεταλλευτές και έξω από τη μέγγενη των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων κι επεμβάσεων, για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Να κλείσει η βάση της Σούδας – Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • ΟΧΙ στον «Ευρωστρατό» που ετοιμάζει η ΕΕ.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/9, ΣΤΙΣ 19.00

Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Ανακοίνωση-για-τη-σύνοδο-του-ΝΑΤΟ-στις-17-9-2021.docx

Κύλιση προς τα επάνω