3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Όλοι & όλες στην σύσκεψη για τα προβλήματα οδηγών και συνοδών σχολικών Πέμπτη 20/4/2023 στις 12:00

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι οδηγοί και συνοδοί σχολικών λεωφορείων είναι πολλά και αφορούν τόσο τα εργασιακά μας δικαιώματα όσο και τις συνθήκες ασφάλειας, της δικής μας αλλά και των παιδιών που μεταφέρουμε. Πρόσφατα το σωματείο μας έστειλε καταγγελία στα υπουργεία Μεταφορών, Παιδείας, Εργασίας, όπου περιγράφει την κατάσταση και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Δεν γίνονται επαρκείς έλεγχοι στα οχήματα, κυκλοφορούν ακατάλληλα οχήματα με οδηγούς χωρίς άδεια, επιχειρούν να μας βγάλουν από τα βαρέα, δουλεύουμε δυο δουλειές για τα βγάλουμε πέρα γιατί ο μισθός μας είναι πενιχρός. Δεν τηρείται καν η ισχύουσα νομοθεσία.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι πρέπει όλες οι συμβάσεις μας να είναι πλήρους απασχόλησης (8ωρο–πενθήμερο). Για αυτό και το σωματείο μας κατέθεσε στον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων (συνδικαλιστικό όργανο των σχολαρχών) σχέδιο συλλογικής σύμβασης που περιλαμβάνει πλήρη απασχόληση με μηνιαίο μισθό 1.058€ μικτά.

Οι μέχρι τώρα αγώνες μας για τη διεκδίκηση των βαρέων ενσήμων, το να μην δηλώνονται σαν άδειες οι αργίες κ.α., δείχνουν ότι σε αυτόν το δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε. Δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις μας μέσα από το σωματείο και ορίζουμε τα επόμενα βήματα.

Για αυτό το ΔΣ του σωματείου μας καλεί οδηγούς και συνοδούς σχολικών λεωφορείων σε σύσκεψη για να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας, την Πέμπτη 20/4/2023, 18:30 στο Eργατικό Kέντρο Αθήνας (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος).

Κάλεσμα_σύσκεψη_οδηγών_συνοδών.pdf

Κύλιση προς τα επάνω