3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Όταν ψάχνεις τους εργοδότες και βρίσκεις την αστυνομία

Πρωτόγνωρες για τον κλάδο καταστάσεις εκτυλίχθηκαν στη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου μας έξω από τα γραφεία του ΣΕΦΑ, τον συνδικαλιστικό φορέα των εργοδοτών στην Αττική. Στη βάση επανειλημμένων αποφάσεων της Γενικής μας Συνέλευσης, η πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου μας επιδίωξαν να καταθέσουν στη διοίκηση του ΣΕΦΑ το σχέδιο σύμβασης εργασίας για την Αττική. Αντ’ αυτού, η διοίκηση ήταν άφαντη αν και ήταν ενήμερη για την παρουσία μας. Επιπλέον στα γραφεία τους δεν υπήρχαν καν οι υπάλληλοι της γραμματείας που βρίσκονται καθημερινά εκεί.  Σα να μην έφτανε αυτό, συναντήσαμε στη θέση τους αστυνομικές δυνάμεις, που μάλιστα παρεμπόδισαν τους εκλεγμένους συνδικαλιστές μας να εισέλθουν στην είσοδο.

Ακόμη πιο αποκαλυπτικό για τη στάση των ιδιοκτητών ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΕΦΑ. Απαιτήσαμε την παρέμβασή του για να αποχωρήσει η αστυνομία. Αφού ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για την παρουσία της στο γραφεία του, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση για την απομάκρυνσή της. Συνέχισε μάλιστα να αρνείται να μας συναντήσει για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση σχετικά με τη συλλογική σύμβαση.

Γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο ότι η διοίκηση του ΣΕΦΑ είναι απέναντί μας. Καμία “συναδελφικότητα” δεν υπάρχει, όσο και να την επικαλούνται όταν τους συμφέρει. Μας αποκαλούν “συνεργάτες” όταν πρόκειται να “βάλουμε πλάτη” για τα φροντιστήριά τους. Όταν όμως πρόκειται να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη, αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις τους ως κοινοί εκμεταλλευτές της δουλειάς μας, που επιθυμούν να διαιωνίσουν τις άθλιες συνθήκες δουλειάς που μας επιβάλλουν. Ο κλάδος αυτός είναι πρωταθλητής στην μαύρη εργασία, στην μη καταβολή δώρων και επιδομάτων, σε δεκάδες ώρες απλήρωτης δουλειάς σε meetings, ενημερώσεις κτλ. 

Ο σύλλογός μας καταδικάζει την απαράδεκτη αντιμετώπιση των εκπροσώπων του από τον πρόεδρο του ΣΕΦΑ και όλη του τη διοίκηση. Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε μάχιμο εκπαιδευτικό ιδιοκτήτη φροντιστηρίου και μέλος του ΣΕΦΑ να καταδικάσει τη στάση της διοίκησης και να αποδεχτεί την πρότασή μας για έναρξη διαπραγματεύσεων.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο.

Δίνουμε δυναμικά το παρόν στην πανεργατική απεργία της 9ης Νοέμβρη μαζί με όλα τα σωματεία που διεκδικούν εργασίας και ζωή με δικαιώματα.

ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-6-10-2022.pdf

Κύλιση προς τα επάνω