3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Όχι άλλα παιχνίδια με την ασφάλεια των παιδιών!

Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο Μουσείο Μακρονήσου (Αγίων Ασωμάτων 31, Θησείο).

Πριν από περίπου ένα μήνα το Υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο, την οποία  κοινοποίησε στο Υπουργείο Παιδείας για την χρήση 9θεσιων βαν από τα ιδιωτικά σχολεία για την μεταφορά μαθητών. Με έκπληξη διαβάσαμε ότι δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν τα  9θέσια οχήματα στις εκδρομές των σχολείωνΔεν γίνεται όμως κανένας λόγος για την καθημερινή μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο.

Επανειλημμένα το σωματείο μας έχει καταγγείλει ότι τα οχήματα αυτά δεν προβλέπεται νομικά να έχουν επαγγελματία οδηγό, δεν έχουν ταχογράφους, δεν περνούν από τους απαραίτητους ελέγχους. Η εγκύκλιος του Υπουργείου Μεταφορών αποδεικνύει ξεκάθαρα την εύνοια που απολαμβάνουν οι σχολάρχες από το σύνολο του κρατικού μηχανισμού. Η Τροχαία δεν βρίσκει, λέει, αυτά τα βανάκια, το Υπουργείο Μεταφορών εντοπίζει το πρόβλημα μόνο στις εκδρομές, το Υπουργείο Παιδείας αποφεύγει οποιαδήποτε παρέμβαση που πλήττει τα συμφέροντα των σχολαρχών. Οι επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας για τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος, με ανυπολόγιστες συνέπειες, δεν εισακούονται και οι ιδιοκτήτες σχολείων αφήνονται ανενόχλητοι να προβαίνουν σε αυτές τις επικίνδυνες πρακτικές.

Κάθε σχολικό λεωφορείο έχει ορισμένες προδιαγραφές, που σχετίζονται ακόμη και με την ηλικία των παιδιών που μεταφέρουν. Δεν μπορεί ένα τόσο σοβαρό έργο να αφήνεται σε καθημερινή βάση με ακατάλληλα οχήματα και να απαγορεύεται μόνο στις εκδρομέςΔεν γίνεται να παίζουμε με την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας προκειμένου να εξασφαλίσουν κάποιοι ιδιοκτήτες παραπάνω κέρδη.

Οι ιδιοκτήτες σχολείων από τη μία ωθούν τους επαγγελματίες οδηγούς σχολικών εκτός κλάδου, εφόσον έχουν δημιουργήσει και με το νόμο τραγικές συνθήκες ανασφάλειας και κακοπληρωσιάς, από την άλλη καταφεύγουν στην επικίνδυνη αλλά φθηνότερη για αυτούς μεταφορά μαθητών. Διακινδυνεύουν την ασφάλεια εργαζομένων αλλά και μαθητών, αντί να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να υπογραφεί κλαδική σύμβαση που θα κατοχυρώνει στους οδηγούς και συνοδούς σχολικών λεωφορείων πλήρη απασχόληση και αυξήσεις των μισθών.

Με νέα επιστολή ζητάμε ΆΜΕΣΑ το υπουργείο να απαντήσει στα αιτήματά μας για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών. Δεν θα επιτρέψουμε να θυσιαστούν άλλες ζωές μπροστά στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών. Απέναντι στα κέρδη των σχολαρχών προτάσσουμε την προστασία της ζωής κάθε μαθητή, κάθε εργαζόμενου οδηγού ή συνοδού.

Απαιτούμε:

–          Εντατικούς ελέγχους για να εξασφαλίζεται η ασφάλεια μαθητών και εργαζομένων,

–          Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με μισθό 1.058, κατοχύρωση του πλήρους ωραρίου.

–          Κατοχύρωση τριετιών.

–          Συντήρηση των σχολικών οχημάτων με ευθύνη των ιδιοκτητών σχολείων.

ΟΧΙ-ΑΛΛΑ-ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ-ΜΕ-ΤΗΝ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΤΩΝ-ΠΑΙΔΙΩΝ.pdf

Κύλιση προς τα επάνω