3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα της 16ωρης εργασίας! Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας την Τρίτη 8 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Μετά το έκτρωμα που εισήγαγε από την πίσω πόρτα την δουλειά μέχρι τα 74, η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού εργασίας Γεωργιάδη, προανήγγειλε ότι θα φέρει νομοσχέδιο με το οποίο θα προσπαθήσει να επιβάλλει 16ωρη εργασία την ημέρα, επικαλούμενος οδηγία της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, που θα ενσωματωθεί στο Ελληνικό εργατικό «δίκαιο». Αυτή την πραγματικότητα θέλουν να διαμορφώσουν προκειμένου να αυξάνονται τα ματωμένα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα ο υπουργός είχε το θράσος να επικαλεστεί και την «ελευθερία» της επιλογής από τον εργαζόμενο. Δηλαδή ή θα δουλεύεις ένα 8ωρο και θα πεινάς ή δύο και θα φεύγεις πριν την ώρα σου. Αυτή είναι η περιβόητη ελευθερία που επικαλούνται.

Επιπλέον, το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπει απόλυση χωρίς αποζημίωση με την «περίοδο του δόκιμου εργαζόμενου», όπου η σύμβαση θα λύεται αυτομάτως σε περίοδο 6 μηνών.

Στον κλάδο μας που ήδη η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία οργιάζει, που πολλοί συνάδελφοι προσπαθούν να συμπληρώσουν ωράριο και ένσημα εργαζόμενοι σε 2, 3 ή και 4 διαφορετικούς εργοδότες, ενώ πολλοί καλούνται να υπογράψουν τρίμηνες ή τετράμηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι παραπάνω ρυθμίσεις θα αποτελέσουν ένα παραπάνω βήμα στην νομιμοποίηση των ελαστικοποιημένων σχέσεων εργασίας και της εντατικοποίησης της δουλειάς μας.

Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν υψώνουμε τείχος αντίστασης! Εντείνουμε τον αγώνα μας για:

  • υπογραφή συλλογικής σύμβασης στον κλάδο,
  • γενναίες αυξήσεις στους μισθούς μας, με βάση τις δικές μας ανάγκες. 

Ο δρόμος του αγώνα, είναι για εμάς μονόδρομος.

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει αυτό το νέο έκτρωμα στην βουλή!

Όλοι και όλες Την Τρίτη 8/8 στις 12 το μεσημέρι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-ΣΤΟ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ-8-8-2023.pdf

Κύλιση προς τα επάνω