3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Όχι στο «συνέδριο»-παρωδία της ΓΣΕΕ – Κινητοποίηση στις 25 Φλεβάρη στο Καβούρι

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς συναδέλφους όλων των κλάδων, που στις 18 Φλεβάρη έσπασαν το κλίμα συναίνεσης της κυβέρνησης και των ΜΜΕ. Χαιρετίζουμε όσους συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, “αδειάζοντας” την κυβερνητική προπαγάνδα για δήθεν δικαιότερο ασφαλιστικό σύστημα. Χαιρετίζουμε όσους έκαναν  ξεκάθαρη την απόρριψη του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου- Βρούτση!

Στον κλάδο μας, η ΟΙΕΛΕ, με πρόσχημα τον συντονισμό της με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ που καλύπτονταν από την απόφαση της ΑΔΕΔΥ,  δεν πήρε καμία απόφαση για απεργία και δεν κούνησε το δαχτυλάκι της για την οργάνωση και την επιτυχία της.

Για αυτό χαιρετίζουμε διπλά τους συναδέλφους τους κλάδου, που κόντρα στην πίεση των φροντιστών και των σχολαρχών, υπερασπίστηκαν το μέλλον των μαθητών τους και το δικαίωμά τους στην κοινωνική ασφάλιση.

Μπροστά μας έχουμε τα αιτήματά μας για μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, προστασία της μητρότητας, ασφάλιση για όλες τις ώρες εργασίας, πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και πρόσβαση όλων σε αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, πλήρως στελεχωμένες.

Η ΓΣΕΕ από την αρχή έχει δώσει τα χέρια και με αυτή την κυβέρνηση. Ποτέ δεν είδε την ανάγκη να αντικρούσει αυτή την απάνθρωπη επίθεση στους εργαζομένους. Οι μηχανισμοί της εργοδοσίας προσπάθησαν να διαβάλλουν το Συνέδριο του ΕΚΑ με κάθε τρόπο. Οι εργαζόμενοι τους ξεμπρόστιασαν, τους απέβαλαν ως ξένο σώμα από τις εργασίες του συνεδρίου.

Τώρα, ετοιμάζουν “συνέδριο” στις 25 Φλεβάρη. Η διαδικασία που έχουν στήσει σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι συνέδριο εργαζομένων.

  • Που ακούστηκε συνέδριο εργαζομένων με διάρκεια λίγων ωρών, τόσες όσες χρειάζονται για να ρίξεις μια ψήφο στην κάλπη;
  • Που ακούστηκε συνέδριο εργαζομένων που θα εποπτεύουν ο πρωθυπουργός, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη;
  • Που ακούστηκε συνέδριο εργαζομένων σε περίφρακτο χώρο με την παρουσία ΜΑΤ;

Καταγγέλλουμε αυτό το συνέδριο – παρωδία. Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης που απροκάλυπτα εμπλέκεται στο συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Τρίτη 25 Φλεβάρη να βρίσκονται στο χώρο του Συνεδρίου, στο ξενοδοχείο “ΑΠΟΛΛΩΝ” στο Καβούρι Αττικής, για να επιβάλουμε γνήσιο-εργατικό Συνέδριο.

Συνέδριο_ΓΣΕΕ.docx

Κύλιση προς τα επάνω