3 Φλεβάρη Ημέρα Δράσης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Συμμετέχουμε σε τοπικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Κέντρα Υγείας

Συνάδελφοι,  συναδέλφισσες,

Τα νέα περιοριστικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, αποδεικνύουν ακόμη μια φορά την εγκληματική της ευθύνη. Αναδεικνύουν την επικίνδυνη αντιμετώπιση της πανδημίας,  που δεν παρέχει ουσιαστική προστασία για την υγεία του λαού.

Οι ουρές στα εμπορικά καταστήματα, η ασφυκτική κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που θέτει τις ανάγκες της υγείας στη θηλιά του κόστους. Η κυβέρνηση διατήρησε και την υποστελέχωση των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών, χωρίς να γίνονται έτσι οι αναγκαίοι και συχνοί έλεγχοι στους χώρους δουλειάς. Βάζει τη μόρφωση των μαθητών μας στο «κόκκινο», δεκάδες είναι ήδη κλειστά τμήματα και ολόκληρα Δημοτικά σχολεία με κρούσματα. Αφήνει τα Λύκεια  να «βράζουν» σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης, ενώ με το πρόσφατο νομοσχέδιο αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ -ΤΕΙ και δεν καταργεί την Τράπεζα Θεμάτων.

Για τα φροντιστήρια ούτε για τους τύπους δεν έχει προσπαθήσει να βγάλει εξειδικευμένες οδηγίες. Παρά τις επανειλημμένες επιστολές του σωματείου για τα παραπάνω, ο ΕΟΔΥ αρνείται να συναντήσει το ΔΣ.

Οι εργαζόμενοι παλεύουμε ενάντια στη διαχρονική πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της υγείας, που η πανδημία ανέδειξε στο έπακρο τα επιζήμια αποτελέσματά της. Δεν δεχόμαστε την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, της μετατροπής του σε σύστημα μιας νόσου. Στηρίζουμε τον αγώνα των γιατρών, των νοσηλευτών, όλο του υγειονομικού προσωπικού, που μεταφέρονται μεταξύ των νοσοκομείων, από την μία άκρη της χώρας στην άλλη.

Για να προστατέψουμε τη ζωή μας, την υγεία μας, τα δικαιώματά μας από την άγρια επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, στηρίζουμε την 24ωρη πανελλαδική απεργία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος στις 16 Φλεβάρη.

Συμμετέχουμε στις 3/2 σε τοπικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Κέντρα Υγείας.

Διεκδικούμε:

  • Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα ουσιαστικής ιχνηλάτησης και ενημέρωσης, εξειδικευμένα και για τους χώρους των φροντιστηρίων.
  • Μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως ένα αναγκαίο μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας.
  • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Όχι στη μετατροπή των Κέντρων Υγείας σε αποκλειστικά εμβολιαστικά κέντρα.
  • Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού.

Κάλεσμα_ΠΦΥ.docx

Κύλιση προς τα επάνω