Καταγγελία της απρόκλητης επίθεσης και καταστολής της απεργιακής κινητοποίησης στη Θεσσαλονίκη και της σύλληψης απεργών

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Την Τετάρτη 06/04/2022, ημέρα πανεργατικής απεργίας, σημειώθηκε ένα ακόμα περιστατικό άγριας καταστολής και απρόκλητης επίθεσης των ΜΑΤ κατά της απεργιακής κινητοποίησης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες και αρκετές  προσαγωγές.

Αυτό που ενόχλησε την κυβέρνηση ήταν το σύνθημα της απεργιακής συγκέντρωσης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές ενέργειες και η πορεία που ακολούθησε προς το  λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο σημείο που έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Ανατολική Ευρώπη.

Ήδη τα βίντεο και οι φωτογραφίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα δείχνουν τον απρόκλητο και άγριο χαρακτήρα της επίθεσης από τις δυνάμεις καταστολής, θεωρώντας πως δεν τους βλέπει κανείς.

Την ώρα που ΝΑΤΟικοί στρατιώτες μπαίνουν σε δωμάτια ξενοδοχείων, τρομοκρατούν ανήλικα κορίτσια και αφήνονται ελεύθεροι, την ώρα που κόμματα της ελληνικής Βουλής που υπηρετούν το ΝΑΤΟικό τόξο, στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και χειροκροτούν με πάθος τους ναζιστές του τάγματος Αζόφ, οι εργάτες που διαμαρτύρονται και αγωνίζονται στο λιμάνι της πόλης τους ενάντια στην πολεμική εμπλοκή, προσάγονται,  συλλαμβάνονται και παραπέμπονται σε δική με ανυπόστατες ψευδείς κατηγορίες.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έδωσε εντολή να χτυπήσουν απεργούς και να υπάρχουν συλλήψεις, προκειμένου να δώσει τα διαπιστευτήριά της στους ιμπεριαλιστές, στον σημερινό και αυριανό πρέσβη των ΗΠΑ, στην υφυπουργό Εξωτερικών Β. Νούλαντ.

Ως σύλλογος εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «Ο Βύρων» καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση στους απεργούς, τις προσαγωγές και την παραπομπή τους σε δίκη με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Δεν κάνουμε πίσω. Στο όργιο καταστολής, τρομοκρατίας και ποινικοποίησης του δικαιώματος στην απεργία απαντάμε με την καθημερινή μας δράση. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα λυγίσουν τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΓΙΑ-ΤΟΥΣ-ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ-ΣΤΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-10-4-2022.pdf

Κύλιση προς τα επάνω