Νέα αιφνιδιαστική κινητοποίηση στο φροντιστήριο Πρωτοπορία

Συνάδελφοι,

καθημερινά δεχόμαστε νέες καταγγελίες για την απόλυση της προέδρου, Ελπίδας Νασιοπούλου, από το φροντιστήριο ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ επειδή μίλησε στους μαθητές της για το Πολυτεχνείο. Η αλληλεγγύη από τα σωματεία των εκπαιδευτικών και τα συνδικάτα πανελλαδικά, τους φορείς της περιοχής της Ν. Ιωνίας, είναι απόδειξη πως αυτή η απόλυση θίγει κάθε εργαζόμενο.

Με τις κινητοποιήσεις μας στο φροντιστήριο κατάλαβε η εργοδοσία πως πρέπει να απολογηθεί στο σωματείο μας, σε κάθε συνάδελφο, για την απόλυση αυτή. Κατάλαβε πως δεν έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει, ακόμη κι αν βρίσκει πάτημα στο άθλιο νομικό πλαίσιο. Με την πορεία που κάναμε στη γειτονιά και τις εξορμήσεις στα καταστήματα, την Πέμπτη 24/11, επιβεβαιώσαμε πως κάθε εργαζόμενος καταδικάζει τέτοιες πρακτικές απέναντι σε εκπαιδευτικούς.

Όλες αυτές τις μέρες πραγματοποιούμε εξορμήσεις σε φροντιστήρια και δημοτικά σχολεία της Ν. Ιωνίας. Γεμίσαμε τη γειτονιά με αφίσες. Προχωρήσαμε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Αιτηθήκαμε συνάντηση από το Υπουργείο Παιδείας για να καταδικάσει επίσημα η κυβέρνηση τέτοιες πρακτικές.

Κάναμε παρέμβαση στο ΔΣ του ΣΕΦΑ (συνδικαλιστικό φορέα των φροντιστών Αθήνας), που δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει την καταδίκη του συμβάντος. Καταδίκασαν την φίμωση των εκπαιδευτικών και την απόλυση συνδικαλιστών, εκπροσώπων των εργαζομένων.

Σήμερα, Παρασκευή 2/12 κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής κινητοποίησης, στην οποία ανοίξαμε συμβολικά το πανό μας έξω από το φροντιστήριο και πετάξαμε τρικάκια με το σύνθημα “πάρτε πίσω την απόλυση”, η εργοδότρια κάλεσε την αστυνομία δημιουργώντας κλίμα τρομοκράτησης και προέβη σε προκλητικά σχόλια με αιχμή, ότι ανησυχεί, αν τα παιδιά είναι ασφαλή να αποχωρήσουν από το φροντιστήριο. Το σωματείο μας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις, για να παρθεί πίσω η απόλυση της προέδρου του. Προσπαθούν καλώντας την αστυνομία και βάζοντας λυτούς και δεμένους να περιορίσουν την δράση του. Η καλύτερη απάντηση είναι η αλληλεγγύη που φτάνει στο σωματείο από δεκάδες άλλα σωματεία, εκατοντάδες συναδέλφους και εργαζομένους.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο του κλάδου σε Γενική Συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 11:00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος).

Ξεκινάμε νέα καμπάνια εγγραφών. Με το σωματείο μπροστά θα συγκρουστούμε με την αυθαιρεσία, θα αφήσουμε τους αντεργατικούς νόμους στα χαρτιά, κλιμακώνουμε τον αγώνα για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στον κλάδο.

Στόχος μας είναι η ανάκληση της απόλυσης.

Έχουμε τη στήριξη δεκάδων φορέων! Δεν πάμε βήμα πίσω!

ΝΕΑ-ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.pdf

Κύλιση προς τα επάνω