3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Aλληλεγγύη στον αγώνα των καλλιτεχνών!

Συνάδελφοι,

Εκφράζουµε την αλληλεγγύη μας στον πρωτοφανή αγώνα των καλλιτεχνών, που για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κρατούν ακλόνητη στάση απέναντι στο απαράδεκτο προεδρικό διάταγµα που υποβαθµίζει τα πτυχία τους.

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναδιπλώσει εκδίδοντας κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) με συγκεκριμένα μέτρα, αφού ο καλλιτεχνικός κόσµος δύο µήνες τώρα δίνει δηµιουργικά και αποφασισµένα τη µάχη. Τα µέτρα που προτείνει όµως η κυβέρνηση δικαίως δεν ικανοποιούν τους καλλιτέχνες, γιατί αφενός δεν απαντούν στο αίτηµα να αποσυρθεί η τροπολογία 1565/23, που τους κατατάσσει στο ειδικό µισθολόγιο και αφετέρου τους υπόσχεται σχολές Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης που ΘΑ ιδρύσει στο µέλλον, μεταθέτοντας το ζήτημα στις καλένδες. Την ίδια στιγμή, η ίδια η πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που οδήγησε στην ύπαρξη ιδιωτικών καλλιτεχνικών σχολών και την απουσία Δηµόσιας Σχολής Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης.

Τώρα παρουσιάζονται ως σωτήρες στους καλλιτέχνες ισχυριζόμενοι πως αν αναγνωριστούν οι σχολές που φοιτούν, ανοίγει ο δρόµος για την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγµατος και η δυνατότητα να ιδρύονται ιδιωτικά πανεπιστήµια….

Εµείς στηρίζουµε τα δίκαια αιτήµατα των καλλιτεχνών. Καλούµε όλους τους συναδέλφους στη µεγάλη συναυλία που διοργανώνουν τα καλλιτεχνικά σωµατεία τη Δευτέρα στις 16:00 η ώρα στην πλατεία Σανταρόζα, απέναντι από το Εθνικό Θέατρο Ρεξ.

καλλιτέχνες.pdf

Κύλιση προς τα επάνω