3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Δελτίο τύπου για την απεργιακή συγκέντρωση της 19ης Μάρτη

Σήμερα, 19 Μάρτη 2019, εκδικάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η κατάπτυστη προσφυγή της εργοδοτικής ομοσπονδίας των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης ΟΕΦΕ. Με την ενέργειά τους αυτή οι εργοδότες δείχνουν το πιο ξεδιάντροπο και αλαζονικό πρόσωπό τους. Όχι μόνο δεν προσήλθαν με καλή διάθεση στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν προ μηνών για σύναψη ΣΣΕ, αλλά επιπλέον, επιδιώκουν με την προσφυγή τους να δουλεύουν οι εκπαιδευτικοί στις επιχειρήσεις τους, στην κυριολεξία, για ψίχουλα, με ωρομίσθια κάτω από 4 ευρώ.

Η απάντηση του σωματείου μας δόθηκε με την συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα “Κέντρα Μελέτης”.

Η συμμετοχή όλων μας στην απεργία είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτήν την προκλητική συμπεριφορά εκ μέρους της εργοδοσίας. Είναι η απάντηση στην αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων που εξώθησαν τον κλάδο μας στην εξαθλίωση των αστείων ωρομισθίων, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της Οικονομίας, στο όνομα, πάνω απ’ όλα, του “ρεαλισμού”.

Διατρανώνουμε σε εργοδότες και κυβέρνηση πως είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στον δικό μας ρεαλισμό. Αυτόν που απαντάει στο αίτημα για αξιοπρεπή ζωή. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας συνέχεια, όσο εξακολουθείτε να μας αγνοείτε. Ο αγώνας μόλις τώρα άρχισε.

Δελτίο-τύπου-για-απεργιακή-συγκέντρωση-στο-ΣτΕ.docx

Κύλιση προς τα επάνω