3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Δελτίο τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ για τα βαρέα των οδηγών

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη παράσταση διαμαρτυρίας του σωματείου μας στα κεντρικά του ΕΦΚΑ για την απένταξη των οδηγών σε σχολικά λεωφορεία από τα βαρέα ένσημα. Βασικό αίτημα μας είναι να μην ασκήσει έφεση ο ΕΦΚΑ κατά των θετικών δικαστικών αποφάσεων. Σε συνάντηση που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του σωματείου μας με τον διοικητή του ΕΦΚΑ λάβαμε την υπόσχεση ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί. Ωστόσο ενημερωθήκαμε ότι οι εφέσεις πραγματοποιούνται αυτόματα από την νομική υπηρεσία του ΕΦΚΑ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη. Όταν πρόκειται να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των σχολαρχών όλα γίνονται αυτόματα. Τα υπουργεία και οι δημόσιες υπηρεσίες τρέχουν τις υποθέσεις με αστραπιαία ταχύτητα, όλα γίνονται με fast track διαδικασίες κατ’ εντολή της εκάστοτε κυβέρνησης και των ιδιοκτητών σχολείων. Όταν όμως πρόκειται για τους εργαζόμενους που διεκδικούν το αυτονόητο, τότε όλα γίνονται με την ταχύτητα της χελώνας. Πόσα χρόνια πρέπει να παλεύουν οι οδηγοί με παραστάσεις διαμαρτυρίας, με υπομνήματα και επιστολές στα υπουργεία, με προσφυγές σε επιτροπές του ΕΦΚΑ, προσφυγές και εν τέλει θετικές για αυτούς αποφάσεις στα διοικητικά δικαστήρια;

Τίποτα δεν λειτουργεί αυτόματα για εμάς σε αυτό το εχθρικό κράτος. Για αυτό δεν εφησυχάζουμε με έωλες υποσχέσεις.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσο και να κωλυσιεργούν στο τέλος θα αναγκαστούν να ενημερώσουν τους σχολάρχες ότι πρέπει να πληρώσουν τις εισφορές που οφείλουν για τα βαρέα των οδηγών. Ας ξεχάσουν επίσης την συζήτηση για την αναδρομικότητα των ενσήμων. Όλα τα βαρέα θα πληρωθούν έως το τελευταίο σεντ από την πρώτη μέρα που οι σχολάρχες ξεκίνησαν την αδικία εις βάρος των οδηγών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η μόνη εγγύηση για την δικαίωσή μας είναι η οργάνωσή μας, η μαζικοποίηση του σωματείου μας. Να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τα προβλήματα του κλάδου, το θέμα τις ασφάλειας των οχημάτων με τους ελλιπείς ελέγχους, τα 9θέσια βαν, τα κουπόνια αντί μισθού κ.α.

ΔΤ-ΓΙΑ-ΤΗΝ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-ΣΤΟΝ-ΕΦΚΑ.pdf

Κύλιση προς τα επάνω