3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Επιστολή συναδέλφου στο σωματείο

«Για 11 συναπτά έτη εργάζομαι στο φροντιστήριο ###### στη Δροσιά. Η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε αλλεπάλληλες μειώσεις στο ωρομίσθιο των καθηγητών και σε απομάκρυνση συναδέλφων με διάφορες προφάσεις. Το κλίμα τις αβεβαιότητας ήταν και είναι διάχυτο μεταξύ των συναδέλφων.

Η εργοδοσία με ενημέρωσε ότι θέλει να μειωθεί το ωρομίσθιο μου κατά 30%. Με ενημέρωσαν ότι ο λόγος δεν ήταν οικονομικός, μιας και εκεί εργάζομαι 2 ώρες την εβδομάδα. Ήταν εκδικητικός, μιας και το γεγονός ότι είχα αρνηθεί την τελευταία μείωση, δημιουργούσε ‘’κακό’’ παράδειγμα για τους συναδέλφους μου. Αρνήθηκα και την τελευταία μείωση.

Τον Απρίλη, αντιπροσωπεία του  σωματείου επισκέφτηκε το φροντιστήριο και ενημέρωσε τους εργοδότες ότι δεν θα δεχτεί καμία  βλαπτική ενέργεια σε βάρος του μέλος του. Την επόμενη κιόλας μέρα η εργοδοσία με ενημέρωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία μείωση.

Η συμμετοχή των εργαζομένων στα ταξικά σωματεία δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τη διαρκή υποτίμηση μας. Η δύναμη του σωματείου είναι η μόνη μας ελπίδα και εγγύηση. Για αυτό με την επιστολή αυτή, θέλω να καλέσω όλους τους εργαζομένους στην ιδιωτική εκπαίδευση να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη.»

Κύλιση προς τα επάνω