3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 24/11 ΣΤΙΣ 16:00 (Μητροπολίτου Τιμοθέου 18, Ν. Ιωνία)

 

 

Συνάδελφοι,

 

Ευχαριστούμε όλα τα σωματεία για την στήριξη και την αλληλεγγύη τους μπροστά στην απόλυση της προέδρου του σωματείου, με αιτιάσεις για ανάρμοστη συμπεριφορά, επειδή μετά από την είδηση ότι το συγκεκριμένο φροντιστήριο θα άνοιγε την 17η Νοέμβρη, εκείνη εξήγησε στην εργοδοσία ότι η ημέρα αυτή είναι αργία για την εκπαίδευση και τα φροντιστήρια είναι κλειστά και μίλησε στους μαθητές για το Πολυτεχνείο.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε δεχτεί δεκάδες ψηφίσματα αλληλλεγγύης από εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία εργαζομένων από όλη την Ελλάδα. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής, όλους όσοι ήταν στη χθεσινή πρώτη ηχηρή απάντηση έξω από το φροντιστήριο ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.

 

  «Οι εκπαιδευτικοί δεν σκύβουν το κεφάλι, με τα σωματεία επίθεση και πάλη», «Πάρτε πίσω την απόλυση» ήταν τα συνθήματα που ακούγονταν στη διάρκεια της κινητοποίησης. Όπως προέκυψε από τη συνάντηση εκπροσώπων του Σωματείου και της Διοίκησης της ομοσπονδίας, της ΟΙΕΛΕ, με τη δικηγόρο της ιδιοκτήτριας, η εργοδοσία παραμένει ανένδοτη στην απόλυση. Ακούστηκαν δε αδιανόητες εκφράσεις, όπως ότι “την απέλυσα γιατί δεν μου άρεσε η μούρη της”. Όταν ανακοινώθηκε στους συγκεντρωμένους ότι αυτό δηλώθηκε με προκλητικό τρόπο απέναντι στους συνδικαλιστές, πυροδοτήθηκαν αποδοκιμασίες με εκπροσώπους των φορέων να ζητούν επιτακτικά απαντήσεις. Αντί για αυτές, συνάντησαν κλειστές πόρτες με άτομα μάλιστα που βρίσκονταν μέσα στο φροντιστήριο να μην διστάζουν να χειροδικήσουν εναντίον μας.

 

     Την Πέμπτη 24/11 καλούμε σε νέα κινητοποίηση και προκειμένου η παρουσία μας να είναι ακόμα πιο μαζική.

Να είμαστε όλοι εκεί! Η δύναμη μας, η αλληλεγγύη, πρέπει να εκφραστεί με όλους τους τρόπους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Κανένας εργαζόμενος με ημερομηνία λήξης

Κάτω τα χέρια από τους εκπροσώπους των εργαζομένων

Νέα-κινητοποίηση-Πέμπτη-24-11-Στάση-εργασίας-15-00-18-00.pdf

Κύλιση προς τα επάνω