3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Δεν θα περάσει η απαράδεκτη και εκδικητική απόλυση της προέδρου του σωματείου μας – Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 22 Νοέμβρη

Η πρόεδρος του σωματείου, Ελπίδα Νασιοπούλου, απειλείται με απόλυση από το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης «Πρωτοπορία» στη Ν. Ιωνία, με την απαράδεκτη δικαιολογία πως απολύεται για «συνδικαλιστική δράση σε μαθητές», εφόσον τους μίλησε για την επέτειο του Πολυτεχνείου και την αντίστοιχη αργία των φροντιστηρίων. Η συνάδελφος δεν έχει αποδεχτεί την απόλυσή της και επιδιώκει να συνεχίσει το μάθημά της κανονικά. Εγείρεται σοβαρότατο ζήτημα για την ελευθερία έκφρασης μέσα στους χώρους δουλειάς, πόσο μάλλον για το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να εκφράζει απόψεις και την υποχρέωση του, ως εκπαιδευτικός, να συζητά με τους μαθητές στην τάξη ιστορικά γεγονότα. Το εξώδικο δε που της επιδόθηκε, κάνει απροσδιόριστα λόγο για καταχρηστική συμπεριφορά της συναδέλφου για την εν λόγω συζήτηση. Επιπλέον κατηγορείται πως μέσα στον Οκτώβρη έλειπε αδικαιολόγητα μια μέρα από την εργασία της ενώ εκείνη είχε πολύ υψηλό πυρετό και σαφώς είχε ενημερώσει για την απουσία της.

Το καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, που είναι κανόνας στον κλάδο, γίνεται όλο και πιο ασφυκτικό με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας ή και μηνιαίες. Είναι σαφές πως με αυτόν τον τρόπο οι ιδιοκτήτες θέλουν να έχουν τους εργαζόμενους επί ξύλου κρεμάμενους και με διαρκή απειλή να χάσουν τη δουλειά τους, αν δεν συμμορφωθούν με την πολιτική της επιχείρησης. Προκειμένου δε να εξασφαλίσουν το επιχειρηματικό τους συμφέρον, εντείνουν την αναλωσιμότητα των εργαζομένων υιοθετώντας ακόμη και πρακτικές με τελείως αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα. Δηλαδή δε διστάζουν να αλλάζουν εκπαιδευτικούς στη μέση της χρονιάς, βάζοντας σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τις ανάγκες των μαθητών και την ομαλή συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Από την πλευρά μας, στεκόμαστε στους χώρους δουλειάς με προμετωπίδα τις εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες των μαθητών μας και την ανάγκη να συζητάμε ό,τι τους προβληματίζει. Στεκόμαστε με αγωνιστική διάθεση να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, μέσα κι έξω από το χώρο εργασίας, εμπνεόμενοι και από τα διδάγματα της ιστορίας. Είμαστε εκπαιδευτικοί και δεν πάμε πίσω από τις ευθύνες μας απέναντι σε αυτό το ρόλο.

Απαιτούμε τώρα:

  • να ανακληθεί η απόλυση της προέδρου. Να πάρουν θέση τα Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας. Η απόλυση αφορά την ελευθερία έκφρασης στο πλαίσιο του μαθήματος, είναι αντισυνταγματική και παράνομη.
  • να απαγορευτεί στα φροντιστήρια η πρωτίστως αντιπαιδαγωγική πρακτική να συνάπτουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου με λήξη νωρίτερα από το τέλος του ακαδημαϊκού έτους.

Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ 18 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5 Μ.Μ.

ΓΙΑ-ΤΗΝ-ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ-ΚΑΙ-ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ-ΤΗΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΥ-ΤΟΥ-ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ-ΜΑΣ.pdf

Κύλιση προς τα επάνω