3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Πάρε μέρος στις αρχαιρεσίες του συλλόγου!

Γίνε μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Ο Βύρων»

Το σωματείο είναι ο κοινός μας χώρος για να σχεδιάσουμε τη δράση μας, να βάλουμε ένα φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά και πολύπλευρα.

Μόνο συλλογικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία, την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στην μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή. Τα εργασιακά μας δικαιώματα καταπατώνται, ο ελεύθερος χρόνος έχει μετατραπεί σε πολυτέλεια. Το μισό μας εισόδημα εξανεμίζεται για τα ενοίκια, το άλλο μισό εξαφανίζεται χάρη στον πληθωρισμό. Βασικά είδη γίνονται απλησίαστα, το κόστος ενέργειας είναι δυσβάσταχτο. Τράπεζες μας παίρνουν τα σπίτια. Άλλοτε καιγόμαστε και άλλοτε πνιγόμαστε, ενώ οι κυβερνήσεις η μία πίσω από την άλλη αποδίδουν τα πάντα στην κλιματική αλλαγή. Μπαίνουν στο ζύγι του κόστους-οφέλους τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και η ενίσχυση του ΕΣΥ. Στο ωμό δίλημμα που αποτυπώθηκε με το έγκλημα των Τεμπών, ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, σύσσωμοι με τους μαθητές μας διαλέξαμε τις ζωές μας! Ταυτόχρονα οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί έχουν λάβει νέα κλιμάκωση, με τον πόλεμο στην Ουκρανία που μαίνεται εδώ και κοντά δύο χρόνια, αλλά και με την νέα θηριωδία στην Παλαιστίνη, η οποία δεν έχει τελειωμό. Το ελληνικό κράτος ξοδεύει δισεκατομμύρια για τα σφαγεία του ΝΑΤΟ, μοιράζει τεράστια ποσά βγαλμένα από τις τσέπες μας επιδοτώντας τις ανάγκες του κεφαλαίου.

ΩΣ ΕΔΩ!

Μέσα σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, μαζί κρατιόμαστε όρθιοι και αξιοπρεπείς. Παραμένουμε εκπαιδευτικοί, στηρίζουμε και εμπνέουμε τους μαθητές μας, να πετύχουν τους στόχους τους, να αγαπήσουν τη γνώση, να διεκδικήσουν τα όνειρά τους. Απαιτούμε ολόπλευρη μόρφωση για όλους τους μαθητές μας σε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει τα παιδιά σε μια ατελείωτη εξεταστική διαδικασία και που δε θα υψώνει φραγμούς στην πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Διεκδικούμε κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής κλπ..

Διεκδικούμε ασφαλείς χώρους για εργαζόμενους και για μαθητές. Απαιτούμε ελέγχους στατικότητας, αντισεισμικό σχέδιο και σχέδιο προστασίας από πυρκαγιά σε κάθε χώρο φροντιστηρίου. Αίθουσες κατάλληλες για μάθημα με εξαερισμό και παράθυρα. Υπερασπιζόμαστε την ανάγκη τα σχολεία να έχουν σύγχρονα, ασφαλή κτίρια, πλήρως εξοπλισμένα, να λειτουργούν με επαρκές προσωπικό καθαριότητας, με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, περισσότερους εκπαιδευτικούς με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους σε κάθε μονάδα.

Παλεύουμε για κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων με συλλογική σύμβαση εργασίας.
• Αύξηση του ελάχιστου ωρομισθίου στα 13,36€ μικτά.
• Πλήρεις ασφαλιστικές παροχές με 21 ώρες ανά εβδομάδα, ανεξάρτητα από το πλήθος των συμβάσεων και των φροντιστηρίων στα οποία συμπληρώνονται. Υπερωρίες που να ορίζονται από την 22η ώρα εργασίας.
• Αναγνώριση προϋπηρεσίας με αυξήσεις πολυετίας στη βάση 9μηνων συμβάσεων. Αναγνώριση μεταπτυχιακών τίτλων με αύξηση ωρομισθίου.
• Δηλωμένες και πληρωμένες όλες οι ώρες εργασίας για meetings, ενημερώσεις, σεμινάρια κτλ.
• Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να εντάσσεται στον συντάξιμο χρόνο, ο χρόνος ανεργίας. Αναλογική απόδοση του επιδόματος τους θερινούς μήνες.

Για τους οδηγούς και συνοδούς παλεύουμε για:
• Πλήρες ωράριο με μισθό 1.058€ μικτά. Κατάργηση της πληρωμής με κουπόνια.
• Ορισμό καθηκοντολογίου.
• Βαρέα ένσημα σε όλους του οδηγούς.
• Κατάργηση των απαράδεκτων χρηματικών ποινών σε περίπτωση ζημιάς του αυτοκινήτου.
• Κατάργηση των ακατάλληλων 9θέσιων λεωφορείων. Μεταφορά μαθητών με ασφάλεια.
• Συχνότερους ελέγχους συμβάσεων εργασίας και ποιότητας οχημάτων, από την Τροχαία με μικτά κλιμάκια από το Υπουργείο Μεταφορών και το Εργασίας.

Το σωματείο μας μπήκε μπροστά και οι συνάδελφοι δικαιώθηκαν σε πάρα πολλές περιπτώσεις για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, όπως στα Real English, για να δηλωθούν όλες οι ώρες εργασίας τους, να δοθούν δώρα και επιδόματα, να πληρωθούν με βάση τη 45λεπτη διδακτική ώρα, να προστατευτούν οι αργίες. Μπήκαμε μπροστά για την ανάκληση απολύσεων, ενάντια στην βλαπτική μεταβολή συμβάσεων. Μπλοκάραμε σε πλήθος σχολείων την πρακτική των ιδιοκτητών να υποχρεώνουν σε άδεια οδηγούς και συνοδούς κατά τις ημέρες αργιών. Πετύχαμε μία μεγάλη νίκη στον αγώνα για τα βαρέα ένσημα των οδηγών καθώς το διοικητικό πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε θετική απόφαση. Συνεχίζουμε τον αγώνα έως να καταπέσει πλήρως η προσπάθεια των ιδιοκτητών να τους δίνουν μικτά ένσημα. Πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τους εργαζομένους του κλάδου.

Δίνουμε πληρωμένη απάντηση στις πρακτικές τρομοκρατίας και εκφοβισμού στους χώρους δουλειάς. Τέτοια ήταν και η απάντηση που έδωσε σύσσωμος ο κλάδος στην περίπτωση της απόλυσης της προέδρου μας, επειδή μίλησε στους μαθητές της για το Πολυτεχνείο. Μέσα από την αλληλεγγύη εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων και χιλιάδων εργαζομένων από όλους τους κλάδους, δείξαμε ότι όταν πιστέψουμε στην δύναμη μας μπορούμε να φοβίσουμε κράτος και εργοδοσία.

Το σωματείο μας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του κοινού αγώνα με τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα υπόλοιπα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Οργανώσαμε τον αγώνα κατά του νόμου Χατζηδάκη, αλλά και πρόσφατα για τον νόμο Γεωργιάδη. Ως κλάδος γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει να δουλεύεις ή πολύ λίγο ή 7 μέρες τη βδομάδα από το πρωί ως το βράδυ. Το δίλημμα που τίθεται σε εμάς είναι αν θα περιμένουμε ακόμα πιο εντατικοποιημένη και κακοπληρωμένη εργασία, ή αν θα τους χαλάσουμε τα σχέδια, δυναμώνοντας το σωματείο μας.

ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ, ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ Η ΕΛΠΙΔΑ, ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Οι αγώνες που οργάνωσε ο Σύλλογός μας το προηγούμενο διάστημα, οι κινητοποιήσεις, οι συνελεύσεις και οι παρεμβάσεις συνέβαλαν καθοριστικά ώστε να μπουν στο επίκεντρο οι δικές μας ανάγκες. Γίνονται σημαντικά βήματα στην διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης εργασίας, αναγκαία για να κατοχυρωθούν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Η κοινή πάλη θα μας φέρει ένα καλύτερο αύριο.

Γι’ αυτό, καλούμε κάθε συνάδελφο να κάνει δική του υπόθεση την ενίσχυση του σωματείου, να δώσει δύναμη στη δύναμή του. Καθένας μπορεί να εμπλουτίσει με τη δράση του και τις ιδέες του τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα.

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

Κυριακή 26 Νοέμβρη στις 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, 3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος

Εκλογές

Σάββατο 9 Δεκέμβρη 14:00 – 20:00 & Κυριακή 10 Δεκέμβρη 10:00 – 19:00 στο  Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Κυριακή 17 Δεκέμβρη 10:00 – 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομηρίδου Σκυλίτση 19

ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ-ΚΑΛΕΣΜΑ-ΤΟΥ-ΔΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ-2023.pdf

Κύλιση προς τα επάνω