3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Προεκλογικός εμπαιγμός από τους ιδιοκτήτες ξενόγλωσσων φροντιστηρίων

Δεν μασάμε ταραμά!

 

Στην προεκλογική μάχη μπήκε και η ομοσπονδία ιδιοκτητών ξενόγλωσσων φροντιστηρίων (EUROPALSO), που πρόσφατα έστειλαν με mail τις προτιμήσεις τους για τις εκλογές της Κυριακής στους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων.

Αυτοί είναι που μέσα από σωματεία-σφραγίδες υπέγραφαν εκτρωματικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας με έως και 70% μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, καταργώντας επιδόματα και αργίες. Αυτοί είναι που με αποκορύφωμά το 2012 και 2013 όρισαν το εξευτελιστικό ωρομίσθιο των 3,52 Ευρώ. Αυτοί είναι που απειλούσαν συναδέλφους με μπράβους για να ελέγξουν τις αρχαιρεσίες του σωματείου που είχαν στήσει το 2009. Αυτοί είναι που αρνήθηκαν να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εργασίας το 2017.

 

Η πλευρά των αφεντικών του κλάδου βλέπει ξεκάθαρα το συμφέρον της στα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν μας κάνει εντύπωση αφού και τα τρία κόμματα, είτε ως κυβερνήσεις είτε ως “αντιπολίτευση”, στοιχίζονται σε βασικά ζητήματα που πλήττουν και τους εργαζόμενους της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ξεχωρίζει δε η πρόταση για υποστήριξη του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, που με τον πρόσφατο νόμο-έκτρωμα, του οποίου το 50% ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το 70% το ΠΑΣΟΚ, διευκόλυνε τις απολύσεις εργαζομένων, καταστρατήγησε τον εργάσιμο χρόνο που εξειδικεύτηκε με τη λειτουργία των φροντιστηρίων τις Κυριακές, επιτέθηκε στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, προώθησε το ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων και υπονόμευσε τη δυνατότητα συλλογικών διαπραγματεύσεων για το μισθό και τους όρους εργασίας.

Ούτε ξαφνιαστήκαμε με τον Άδωνη Γεωργιάδη, που κατά τη θητεία του ως Υπουργός Ανάπτυξης, ψηφίστηκε η απλοποίηση της διαδικασίας για την αδειοδότηση φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, εκμηδενίζοντας τους κτηριακούς ελέγχους ασφαλείας και καταλληλότητας των χώρων αυτών για τη διεξαγωγή μαθημάτων και τους αντικατέστησε με υπεύθυνες δηλώσεις των ιδιοκτητών τους. Είναι ο ίδιος που πριν λίγο καιρό περιόδευσε σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία και παρουσία του ο ιδιοκτήτης απειλούσε ευθέως τους εργαζόμενους, υποδεικνύοντας τους τι να ψηφίσουν. Μην διανοηθούν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων να τον κάνουν περιοδεία στους χώρους δουλειάς μας.

 

Ας προβληματιστεί κάθε συνάδελφος για τα παραπάνω. Στις εκλογές ας φέρουμε την επόμενη κυβέρνηση στην πιο δυσκολη θέση, να μην μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως απέσπασε τη συναίνεση μας για να προωθήσει τη στρατηγικη του κεφαλαίου, της οποίας τις συνέπειες στη ζωή μας αντιπαλευουμε κάθε μερα. Όπως μέχρι τώρα, έτσι και μετά τις 21 Μάη, συνεχίζουμε τον αγώνα για συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε κάθε χώρο δουλειάς, που να καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες. Συνεχίζουμε την πάλη για ζωή και εργασία με σύγχρονα δικαιώματα, κόντρα στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που σκοπεύουν να φέρουν με όποια κυβέρνηση.

Σχόλιο_Εκλογές_Ξενόγλωσσα-1.pdf

 

Κύλιση προς τα επάνω