ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 12Μ.Μ. ΠΛ. ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ
Η επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας είναι ολομέτωπη και αφορά όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων πέρα από τον δικό μας. Οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι και μειωμένοι σε σχέση με πριν δέκα χρόνια, ενώ η ζωή ακριβαίνει επικίνδυνα.
Οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια κάνουμε έναν αγώνα δρόμου, για να καλυφθούν οι απαιτήσεις του εξεταστικό-κεντρικού εκπαιδευτικού συστήματος, με την ύλη συνεχώς να αλλάζει και να αυξάνεται, με τα μαθησιακά κενά να μοιάζουν χαώδη από την πανδημία και μετά. Η νομοθεσία καταπατάται ανεξέλεγκτα, δεν γνωρίζουμε άδειες, ανάπαυση τα σαββατοκύριακα, δεχόμαστε αλλεπάλληλες πιέσεις από τους ιδιοκτήτες για αναπληρώσεις στις αργίες, στις απουσίες μας λόγω ασθένειας. Ακόμη και η διάρκεια της διδακτικής ώρας παραβιάζεται, τα διαλείμματα εξαφανίζονται. Η πίεση είναι τεράστια, αλλά τα δικαιώματά μας μηδαμινά. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, που κατάργησαν τις ΣΣΕ αλλά και όσων δήθεν νομοθέτησαν “υπέρ των εργαζομένων”, ακυρώνοντας επί της ουσίας τη συλλογική διαπραγμάτευση , τα φροντιστήρια αποτελούν μια μαύρη τρύπα εργασιακών δικαιωμάτων. Οι 21 ώρες δεν σημαίνουν πάντα πλήρη ασφάλιση, δεν υπάρχουν θεσμοθετημένες υπερωρίες, οι απλήρωτες ώρες για σεμινάρια, meetings, ενημερώσεις γονέων είναι ο κανόνας, ο ελεύθερος χρόνος κουτσουρεύεται συνεχώς.
Μας γεμίζει ελπίδα το γεγονός πως και σε άλλους κλάδους όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στρέφονται προς τα σωματεία, ανεβάζουν τις απαιτήσεις τους. Είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε μαζί τους σε απεργία στις 28 Φλεβάρη για να κατοχυρώσουμε τις διεκδικήσεις μας. Παίρνουμε την ευθύνη να τους βάλουμε φρένο, να προχωρήσουμε μπροστά για τις δικές μας ανάγκες. Δε μπορούμε άλλο να διαπραγματευόμαστε ατομικά, κάθε όρο της εργασίας μας. Είναι αναγκαία η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, που να ορίζουν επακριβώς τους όρους εργασίας στα φροντιστήρια.
Παράλληλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις γειτονιές μας είναι ασφυκτικά. Φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν παιδεία, να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης έχει αποτέλεσμα τα σχολεία να υπολειτουργούν. Τα περισσότερα Κέντρα Υγείας παραμένουν υποστελεχωμένα, οι ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι τεράστιες. Την ίδια στιγμή είμαστε αντιμέτωποι με το τεράστιο κύμα ακρίβειας, η κυβέρνηση της ΝΔ μας προσφέρει τα ψίχουλα, τα καλάθια και τα pass , ενώ οι 500 μεγαλύτεροι όμιλοι στη χώρα κέρδισαν 25,1 δις μόνο για το 2023.
Δεν πάει άλλο! Η οργή φουντώνει !
Οι φοιτητές, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί δίνουν τον αγώνα στον δρόμο με συλλαλητήρια, καταλήψεις και κινητοποιήσεις για να μην περάσει το έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Οι αγρότες είναι στα μπλόκα του αγώνα και μέσα από κινητοποιήσεις παλεύουν για την επιβίωσή τους. Οι συνταξιούχοι είναι στον δρόμο και διεκδικούν δημόσια υγεία-πρόνοια και αυξήσεις στις συντάξεις. Οι επιστήμονες και οι μικροί επαγγελματίες κινητοποιούνται ενάντια στο άδικο φορολογικό.
Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας
Οι φωνές μας μπορούν να ανταμώσουν και να γίνουν «ένα». Οι αγώνες μας έχουν κοινή βάση, κοινό αντίπαλο και μπορούμε να δώσουμε κοινή απάντηση με ενότητα και αλληλεγγύη στην απεργία στις 28 Φλεβάρη.
Το σωματείο μας συμμετέχει στο κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ “Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ” ώστε να να οργανωθεί αγωνιστική απάντηση, να πληθύνουν οι αποφάσεις, να ενημερώσουμε πλατιά τον λαό της περιοχής μας, όλους τους εργαζόμενους και να παλέψουμε για την επιτυχία της απεργιακής κλιμάκωσης στις 28 Φλεβάρη.
Καλούμε τα μέλη του σωματείου μας σε συγκέντρωση το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 12 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη.