3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Συνέντευξη τύπου με τους εργαζόμενους των εκπαιδευτηρίων “Νέα Γενιά Ζηρίδη”

Την Τρίτη 7 Ιουλίου, το σωματείο πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις στην ιδιωτική εκπαίδευση. Τα κύρια ζητήματα που τίθενται είναι αφενός η κατάσταση των εργαζομένων στα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, που το τελευταίο διάστημα δούλευαν τσάμπα και η καταβολή των δεδουλευμένων τους ακόμα εκκρεμεί, καθώς και η πρόταση νόμου για τα ιδιωτικά σχολεία, που προβλέπει τα πάγια αιτήματα των σχολαρχών για απελευθέρωση απολύσεων και εξίσωση των εργασιακών συνθηκών των εκπαιδευτικών με αυτές του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα.

Σε αυτή τη συγκυρία γίνεται παραπάνω από σαφές ότι ο δρόμος διεκδίκησης για τους εργαζόμενους του κλάδου είναι η μαζική και συλλογική δράση, η συσπείρωση στο κλαδικό σωματείο του «Βύρωνα». Το σωματείο θα βρίσκεται με τις δυνάμεις του δίπλα στους συναδέλφους κάθε χώρου και κάθε ειδικότητας για να ορθώσουμε αγωνιστικά το ανάστημά μας απέναντι στις εξελίξεις που θα σαρώσουν την ζωή μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα να απομονώσουν λογικές που λειτουργούν κατευναστικά, καλλιεργώντας την αυταπάτη, ότι δήθεν τα προβλήματα λύνονται από τα πάνω. Ο δρόμος μας είναι μαχητική διεκδίκηση.

Προχωράμε τη μάχη για υπογραφή ΣΣΕ σε όλο τον κλάδο.

Καλούμε σε κινητοποίηση στις 21 Ιουλίου στις 10 π.μ., στην επιθεώρηση εργασίας (Τήνου 9, Παλλήνη) ημέρα τριμερούς συνάντησης με την εργοδοσία των εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη για λύση της διαφοράς υπέρ των εργαζομένων.

Καλούμε τους συναδέλφους, αλλά και όλους τους εργαζόμενους, σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα, ενάντια στο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

ΔΤ_070720.docx

vyrwnas_nasiopoulou

Κύλιση προς τα επάνω