3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Σχέδιο δράσης του σωματείου για το επόμενο διάστημα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού έφερε μέχρι τη Βουλή χέρι-χέρι με τη ΝΔ νόμο για την κατάργηση της Απεργίας, συνεχίζει – από κει που τα άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις- τα χτυπήματα ενάντια στην οργάνωση και στη πάλη των εργαζομένων.

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΣΕΒ, τραπεζίτες, εφοπλιστές και τα κόμματά τους στρώνουν το έδαφος για νέα επίθεση στους εργαζόμενους με νέα φοροληστεία, πλειστηριασμούς και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Σε αυτή τους επίθεση, θέλουν να προλάβουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων και αφού το καρότο του ΣΥΡΙΖΑ περί «δίκαιης ανάπτυξης» και άλλα «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» δεν πιάνουν τόπο όπως πριν, επιστρατεύεται και το μαστίγιο.

Το Δ.Σ. σε ανοιχτή συνεδρίαση που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή 2 Φλεβάρη, αποφάσισε το παρακάτω σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα:

  • Σύσκεψη την Παρασκευή 9 Φλεβάρη, στις 9.00 π.μ., στο Ε.Κ.Α. για τις συνθήκες εργασίας και το πλαίσιο διεκδικήσεων στα Κέντρα Μελέτης. Εντάσσουμε τη συζήτηση στο γενικότερο πλαίσιο που έχει ανοίξει το ΠΑΜΕ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης σε όλους τους κλάδους.
  • Συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 20 Φλεβάρη, στις 11.30 π.μ. Απαιτούμε απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών εναντίον των 35 Στελεχών του ΠΑΜΕ. Παρ’ ότι ήδη δικάστηκαν και καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της κυβέρνησης της ΝΔ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη επανέρχεται με νέα δίκη. Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!
  • Παίρνουμε μαζικά μέρος στην συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς, στις 21 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια. Δυναμώνουμε την πάλη και μπαίνουμε εμπόδιο ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και των αρπακτικών τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών που θέλουν να βγάλουν στο σφυρί και να αρπάξουν το βιος και τον ιδρώτα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
  • Γενική Συνέλευση την Κυριακή 25 Φλεβάρη, στις 10:30 π.μ. στην αίθουσα λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος.
Κύλιση προς τα επάνω