3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Αλληλεγγύη στις συνδικαλίστριες καθηγήτριες της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας

Ένα χρόνο τώρα, η διοίκηση της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας έχει αυξήσει το ωράριο των εργαζομένων και ταυτόχρονα έχει μειώσει τους μισθούς τους. Οι συνάδελφοι αγωνίστηκαν για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς των ιδιοκτητών του σχολείου.

Ακόμη κι όταν απειλήθηκαν ευθέως οι συνδικαλίστριες της Οργάνωσης του Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής (ESSA) η τρομοκρατία δεν πέρασε. ( https://vyrwnas.edu.gr/?p=5630 )

Η διοίκηση του σχολείου ανακοίνωσε στις 16 Αυγούστου (!!!) πως προβαίνει στις απολύσεις της Μυρτώς Χασαποπούλου, Προέδρου, της Μαιριέντας Στεφάνου, Γραμματέα, και της Μαρίας Περικλέους, Ταμία της Οργάνωσης του Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής (ESSA).

Οι απολύσεις αυτές παραβιάζουν το Άρθρο 5(1) (α) του Περί της Σύμβασης περί των Αντιπροσώπων των Εργαζομένων (Κυρωτικό) Νόμο του 1995 έως 2012, το οποίο δίνει αποτελεσματική προστασία στους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Οι απολύσεις αυτές είναι εκδικητικές και αυθαίρετες. Δεν έχουν σχέση με το εκπαιδευτικό έργο των συναδέλφων. Μοναδικός στόχος είναι να πλήξουν και ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, φαινόμενο που φαίνεται να παίρνει διαστάσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση της Κύπρου και γενικότερα.

Χαιρετίζουμε την απόφαση των συναδέλφων να μην δεχτούν τις απολύσεις και να βγουν πάλι στο δρόμο του αγώνα. Αύριο Τετάρτη 24 Αυγούστου, η Επιτροπή Αγώνα Καθηγητών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την ακύρωση των απολύσεων.

Ανταποκρινόμαστε ξανά στο κάλεσμα της ESSA και εκφράζουμε την στήριξή μας στον αγώνα των συναδέλφων. Καταδικάζουμε τις απολύσεις και απαιτούμε την άμεση ανάκλησή τους.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές των οργανώσεών τους δεν φιμώνονται και δεν εκφοβίζονται!

Με αγώνα συνεχίζουμε την πάλη για τα δικαιώματά μας στην εργασία.

Ψήφισμα_ΑγγλικήΣχολήΛευκωσίας-1.pdf

Κύλιση προς τα επάνω