3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από την εξόρμηση του σωματείου στην ετήσια “γενική συνέλευση” του Ομίλου Πουκαμισα

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, προπαγανδίζοντας τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας την  ίδια μέρα, βρεθήκαμε στο πανηγυράκι που στήνει ο όμιλος Πουκαμισά κάθε χρόνο για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης με βάση τους δείκτες που θέτει η διοίκησή του.
Δείκτες ανταγωνιστικότητας της επιχείρησής που πατούν στις επιδόσεις των μαθητών στις Πανελλαδικές, την κατηγοριοποίηση των τοπικών μονάδων ανάλογα με την προσέλκυση πελατών και που καταλήγουν στην αξιολόγηση και “βράβευση” των καθηγητών.
Μιλάμε για τους συναδέλφους μας που ξεζουμίζονται όλο το χρόνο μέσα σε έναν κυκεώνα πυκνών σχεδίων μαθήματος και διαγωνισμάτων. Με τον προτεινόμενο από τα κεντρικά του ομίλου προγραμματισμού ύλης που απαιτεί πολύωρη δουλειά στο σπίτι καθημερινά για την προετοιμασία του μαθήματος και που εφαρμόζεται οριζόντια αγνοώντας τις ιδιαιτερότητες των μαθητών κάθε τμήματος.

Μιλάμε για τους συναδέλφους μας που κάνουν ένα ράλλυ ενημέρωσης γονέων, που γίνεται τόσο συχνά ώστε να μην έχουν κάτι νεότερο να τους πουν για τις επιδόσεις των παιδιών τους, αλλά που το υπομένουν εφόσον έτσι πάει να εξασφαλίσει η διεύθυνση τα δίδακτρα της φροντιστηριακής μονάδας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Να σημειωθεί πως για να είναι πιο αποτελεσματική η “εικόνα” του φροντιστηρίου προς τους γονείς-πελάτες, ο όμιλος προβλέπει meetings πριν από κάθε ενημέρωση για να αξιολογήσει ο διευθυντής τι θα πει ή δε θα πει ο εκπαιδευτικός στους γονείς των μαθητών του.

Ενημερώσαμε λοιπόν τους συναδέλφους μας για τις διεκδικήσεις του σωματείου μας από τον όμιλο, όπως τις θέσαμε και στη διοίκησή του. Αυτές δεν είναι άλλες από την ανάγκη να πληρώνονται και να ασφαλίζονται όλες αυτές οι ατέλειωτες ώρες παράπλευρης εργασίας. Καλέσαμε τους συναδέλφους στη γενική συνέλευση του σωματείου, εκεί όπου όλοι βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα και μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες. Εργαζόμενοι και διοίκηση έχουμε αντίθετα συμφέροντα και κάθε φιέστα που ονομάζεται “γενική συνέλευση” δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα που βιώνει η κάθε πλευρά.
Τα διαφορετικά συμφέροντα διοίκησης και εργαζομένων στον όμιλο φάνηκαν και από την αντίδραση στελέχους του ομίλου που έγινε έξαλλος διαβάζοντας τις διεκδικήσεις μας και τσαλάκωσε επιδεικτικά την ανακοίνωσή μας. Δεν πειράζει, ξυδάκι! Θα του περάσει.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από την εξόρμηση του σωματείου στην ετήσια “γενική συνέλευση” του Ομίλου Πουκαμισά

Κύλιση προς τα επάνω