ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ «ΒΥΡΩΝΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ «ΒΥΡΩΝΑ»

 

Την Τετάρτη, 14 / 12 / 2022, συζητήθηκε ενώπιον των αρμόδιων υπαλλήλων της Επιθεώρησης Εργασίας Νέας Ιωνίας η υπόθεση της απόλυσης της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση νομού Αττικής «Βύρων». Η πίεση που άσκησε, όλο το προηγούμενο διάστημα το σωματείο μας, η δυσαρέσκεια σύσσωμου του κλάδου, αλλά και η αλληλεγγύη 10άδων σωματείων και 100άδων απλών εργαζομένων, οδήγησε την εργοδοτική πλευρά να μην εφαρμόσει την προσφιλή στους εργοδότες τακτική να μην παρίστανται σε τέτοιες διαδικασίες, εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές για αυτούς νομοθετικές ρυθμίσεις. Υπό την πίεση του κινήματος διατύπωσαν νέους παραλογισμούς, όπως ότι έπρεπε να αναγράφεται στο βιογραφικό η ιδιότητα της προέδρου.  Μήπως προσβλέπει, όπως όλοι οι εργοδότες, στο ηλεκτρονικό φακέλωμα συνδικαλιστών και όλων των πρωτοπόρων εργαζομένων; Ηλεκτρονικό φακέλωμα που έχουν πετάξει στον κάλαθο τον αχρήστων σύσσωμοι οι εργαζόμενοι και οι συλλογικοί τους φορείς, όπως θα κάνουν και για τον ίδιο τον νόμο Χατζηδάκη.

Η καταγγέλλουσα υπερασπίστηκε το δικαίωμά της στην εργασία, το οποίο στερείται με την καταχρηστική απόλυσή της. Ανέδειξε ως υπόβαθρο της απόλυσης την ενόχληση της ιδιοκτήτριας για τις υποδείξεις που είχε δεχθεί σε όσες παρατυπίες είχε κάνει στο φροντιστήριο που διατηρεί (π.χ. δήλωση εκπαιδευτικού με πλήρες ωράριο τις 40 και όχι τις 21 ώρες, σύμβαση ορισμένου χρόνου που δεν κάλυπτε το σύνολο του σχολικού έτους) ή σχεδίαζε να κάνει (λειτουργία του φροντιστηρίου την 17η Νοέμβρη).

Η αιτία απόλυσης που είναι η συζήτηση της εκπαιδευτικού με τους μαθητές της για την επέτειο και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε από την εργοδοτική πλευρά και μάλιστα κατακρίθηκε ως προπαγάνδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την εργοδοσία στην άμεση κινητοποίηση συλλόγων εκπαιδευτικών, σωματείων εργαζομένων και μαζικών φορέων, οι οποίοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το φροντιστήριο. Τους καταλογίστηκε ότι την προπηλάκισαν, ενώ ήταν αυτή που τους αντιμετώπισε με γροθιές.

Μπροστά στην γενικευμένη κατακραυγή με ψηφίσματα συμπαράστασης από 100αδες συλλογικούς φορείς και σωματεία, από το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Ιωνίας, αλλά και από τον ίδιο τον σύλλογο των εργοδοτών στα φροντιστήρια (ΣΕΦΑ) η εργοδοτική πλευρά απαντά ότι όλες οι κινητοποιήσεις βασίζονται σε ένα καπρίτσιο!!! της συναδέλφου. Επέμεινε στο γεγονός ότι τήρησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την απομάκρυνση της συναδέλφου απ’ την εργασία της, προκειμένου να υποβαθμίσει το γεγονός και να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα διεκδίκησης.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα του εκπαιδευτικού να μην είναι απλό λυσάρι για τους μαθητές του. Οι μαθητές σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για τα προβλήματά τους τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις μαθησιακές και εκπαιδευτικές τους ανάγκες.

Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι μπροστά στις μεθοδεύσεις των εργοδοτών με τον νόμο Χατζηδάκη. Στη δική τους νομιμότητα απαντάμε με τον οργανωμένο αγώνα! Με την πάλη μας θα ακυρώσουμε στην πράξη κάθε αντεργατική διάταξη.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας στον κλάδο, με βάση τις δικές μας ανάγκες. Δυναμώνουμε το σωματείο μας.

 

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-ΓΙΑ-ΤΗΝ-ΤΡΙΜΕΡΗ-ΣΤΗΝ-ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΣΤΙς-14-12-2022.pdf

 

 

Κύλιση προς τα επάνω