3ης Σεπτεμβρίου 48β 10433  Αθήνα | vyrwnasedu@gmail.com

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο Βύρων"

Επίσημη Ιστοσελίδα του Σωματείου Ιδιωτικών εκπαιδευτικών Βύρωνας

Συμμετέχουμε στη γενική απεργία με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 28 Νοέμβρη

Ήδη από τα τέλη του Σεπτέμβρη μια σειρά από κλαδικές Ομοσπονδίες αποφάσισαν απεργία για τις 8 Νοέμβρη, με αιχμή την κατάργηση του νόμου – καρμανιόλα για τις Συλλογικές Συμβάσεις (νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου), τη διεκδίκηση Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), κατώτατου μισθού 751 ευρώ, κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) με αυξήσεις κ.ά.  Έτσι ξεκίνησαν ορμητικά οι ενέργειες που δημιούργησαν από τα κάτω, με Γενικές Συνελεύσεις Συνδικάτων, με συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς, περιοδείες και εξορμήσεις, ένα πλατύ απεργιακό μέτωπο.

Η ΓΣΕΕ δεν συνεδρίασε για πρώτη φορά την 1η Νοέμβρη. Είχε προηγηθεί συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής στις 10 Οκτώβρη, η οποία, παρά το δεδομένο των απεργιακών αποφάσεων από τα κάτω, αποφάσισε «όχι στην απεργία». Το απεργιακό κάλεσμα όμως και οι αποφάσεις πρωτοβάθμιων σωματείων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είχαν επίδραση σε μια σειρά από Εργατικά Κέντρα, ανάμεσά τους και το μεγαλύτερο της χώρας, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, αλλά και στην ΑΔΕΔΥ, να αποφασίσουν απεργία, αλλά για τις 14 Νοέμβρη.

Σε αυτή τη βάση το σωματείο μας πήρε στη Γενική Συνέλευση του απόφαση συμμετοχής στην απεργία στις 14/11.

Ωστόσο η ΓΣΣΕ στο πλαίσιο προώθησης της τακτικής διάσπασης της ενιαίας έκφρασης του απεργιακού μετώπου, πήρε τελικά την απόφαση για κήρυξη Γενικής Απεργίας στις 28 Νοέμβρη, παίζοντας πολύ καλά το  γνωστό παιχνίδι των ημερομηνιών με σκοπό πάντα την υπονόμευση του αγώνα των εργαζομένων.

Για εμάς, κριτήριο  δεν είναι οι ημερομηνίες, αλλά να φτιάξουμε προϋποθέσεις ώστε να εκφράζεται και να διευρύνεται ένα ενιαίο απεργιακό μέτωπο που φιλοδοξούμε και παλεύουμε σταθερά να συσπειρώνεται στη γραμμή πάλης και στο πλαίσιο αιτημάτων που προωθούμε. Το ΔΣ του Συλλόγου, μετά από απόφασή του, κατέληξε στο εξής:

Συμμετέχουμε και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις να εκφραστεί μαζικό απεργιακό μέτωπο την Τετάρτη 28 Νοέμβρη στη γενική απεργία κάτω από το πανό του σωματείου μας, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Κύλιση προς τα επάνω